Palya Bea: "Nekem most már minden nap anyák napja"

Borítókép: Palya Bea: "Nekem most már minden nap anyák napja"
Az énekesnő hivatalos Facebook oldalán osztotta meg gondolatait május első vasárnapjáról.

Anyának lenni a legjobb dolog a világon - vallotta meg cikkünkben Balla Eszter. Az Éva májusi száma pedig a gyerekvállalás ezer arcával foglalkozik: szupermamik mesélnek benne szoptatásról, örökbefogadásról, spermadonorokról és otthon szülésről.

Palya Bea pedig hivatalos Facebook oldalán tette közzé az alábbi szívmelengető anyák napi gondolatokat:


Fotó: Palya Bea hivatalos Facebook oldala


"Nekem most már minden nap anyák napja. A saját anyaságom napjai, amelyeket átsző az anyukám lénye. Anyukám lánya vagyok, erre sokat gondolok, ugyanúgy gurgulázok a hangommal Lilinek, ahogy ő nekem, karomban a picimmel ugyanúgy jövök-megyek, ahogy ő velem. Egyszer majd Lili is anya lesz, továbbviszi és továbbadja ezeket a nézéseket, érintéseket, hangokat, lépéseket.

Nő-lánc, nő-tánc. A csípőmmel rajzolt nyolcasok szülés közben, a végtelen jelei… Végtelenül imádom a nőket, támaszaim, kislányaim, nagymamáim, anyukáim, barátnőim, csipogó csibék, hajlékony nádszálak, nyíló tulipánok, ezeréves tölgyek. Bölcs asszonyaim meséivel alakultam nem-anyából anyába, nőim koszorújában vajúdtam, velük vészeltem át a gyermekágyas heteket is. Azóta is itt vannak velem és Lilivel.

Az anyaság az, ami minden valaha élt, most élő és majdan élő nővel összekapcsol, mert ez bennünk biztosan közös: képesek vagyunk életet adni. Lili születésével én is minden-nő lettem (I'm every woman ugye), bennem vannak és bennük vagyok.

Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire jó. Csillapodott bennem a hajsza, megpuhult a nézésem, az ölelésem.

Küldöm ezt a nézést és ölelést nektek, valaha élt, most élő, és majdan élő anyukáknak."

Kattints ide Palya Bea hivatalos Facebook oldaláért!