Ezért jó, ha mindig elkíséred a párod az ultrahangra: 5 nyomós érv

Borítókép: Ezért jó, ha mindig elkíséred a párod az ultrahangra: 5 nyomós érv Forrás: Getty Images
Ha eddig hezitáltál volna, hogy elkísérd-e a kismamát az ultrahangra, reméljük most sikerül meggyőznünk!

Talán fel sem fogtad még, hogy hamarosan tényleg apuka válik belőled és hogy ez mit is jelent igazából. Nyugi, nem vagy egyedül: mindenki máshogy reagál a hírre és a várandósság ideje alatt is különféle módokon igyekszünk feldolgozni, hogy egy olyan időszak áll előttünk, amiben azelőtt sosem volt még részünk. Könnyen meglehet, hogy az első perctől kezdve, -ahogy dekódoltad a két csíkot a teszten -, hatalmas lázban égsz, de az is előfordulhat, hogy több időre van szükséged ahhoz, hogy megéld az új fejezetet a közös életetekben. Bármelyik is legyen igaz rád, van 5 nyomós érvünk amellett, hogy ha lehet, soha ne hagyd ki az éppen esedékes ultrahang vizsgálatokat!

# Segít felfogni, hogy megtörténik

Nem csak az apukák, sokszor még maguk a kismamák is nehezen hiszik el, hogy egy kis élet növekszik a pocakban. Azonban már az első jól látható ultrahang felvétel képes eloszlatni minden kétséget és segít tudatosítani, hogy tényleg szülők leszünk.

# Szemmel követheted a fejlődést

Ha az ember csak olvas a magzati fejlődésről, vagy meghallgatja, ahogy a párja elmondja, mi minden fejlődik ki az adott héten, általában nem elég ahhoz, hogy valóban el tudjuk képzelni, ahogy a kis élet fokozatosan növekszik és változik odabenn. Épp ezért nagyon izgalmas és érdekes, ha ott vagy az összes ultrahang vizsgálaton, hiszen ma már a jó felbontású képeknek köszönhetően egészen részletgazdagan tudják az orvosok megmutatni a pici testrészeit, a mozgását, a méhben adott hangját.

# A párod érezni fogja, hogy számíthat rád

Még ha nem is mondja, nagyon sokat jelent neki, hogy vele vagy a vizsgálatokon, hogy minden kisebb-nagyobb mérföldkövön, esetleg akadályon valóban ketten mentek keresztül.

Forrás: getty images

# Még jobban beleszerethetsz a kismamába

Látni, hogy a párod a gyermeketeket hordja a szíve alatt, igazán mély érzéseket mozgathat meg benned. Úgy érezheted, még sokkal jobban tiszteled, szereted a másikat.

# Már a kezdetektől jobban kötődhetsz a babához

Sok apuka számol be arról, hogy a baba születése utáni kezdeti időszakban nem igazán találja a helyét a „csapatban”. Épp ezért ha csak teheted, már a várandósság alatt is vedd ki aktívan a részed a babavárásból: olvass a témában, beszélgess sokat a pároddal az érzéseiről (és a tieidről is!), beszélj a babához, járjatok el közösen az orvoshoz, és szülésre való felkészítőre is. Ha jobban beleveted magad a várakozásba, már a születéskor is közelebb fogod érezni magadhoz a kicsit.