Így alakul a következő tanév: pénteken kezdődik a tanítás, és a nyári szünet is rövidebb lesz

Borítókép: Így alakul a következő tanév: pénteken kezdődik a tanítás, és a nyári szünet is rövidebb lesz Forrás: Unplash/ Element5 Digital
Az iskolai szünetek mindig kardinális kérdések a szülők számára, hiszen kisgyermekek esetén érdemes ezekkel tisztában lenni, és ennek megfelelően szervezni az évet. Összegyűjtöttük az idei tanév legfontosabb várható dátumait.

A napokban rendelettervezet jött ki a következő tanévről, melyből bizony igencsak jelentős változások derültek ki. A szeptemberben kezdődő tanévnek a téli szünete – valószínűleg minden gyermek örömére – hosszabb lesz, ahogyan a tavaszi szünet is. Azonban nem csak jó hírünk van a gyerkőcök számára, ugyanis egy héttel tovább kell majd suliba járni jövő nyáron.

Mikor is lesznek a szünetek?

Nos, az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 27., ami pénteki napra esik, a szünet első tanítási napja pedig november 6., ami pedig hétfőre. Tehát egyhetes őszi szünetre számíthatnak a diákok.

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. december 20-a, szerda. A szünet utáni első tanítási nap, viszont jelentősen később lesz, mint az eddigiekben, ugyanis január 8-ra, azaz hétfőre esik. Ez pedig egészen pontosan azt jelenti, hogy a gyerkőcök két és fél hetes karácsonyi szünetnek örvendhetnek.

Forrás: Unplash/ Matese Fields
A nyári szünet rövidebb lesz 2024-ben.

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap március 28., csütörtök, a szünet első tanítási napja pedig 2024. április 8., hétfő, aminek köszönhetően a tavaszi szünet másfél hetes lesz.

Azonban a sok jó hír után egy kevésbé kedvező is van a gyermekek számára, mivel a nyári szünet rövidül egy héttel, ugyanis míg az iskolakezdés dátuma szeptember 1., péntek lesz, addig várhatóan az utolsó tanítási nap 2024. június 21., ami szintén péntekre esik. Az első félév lezárása pedig 2024. január 19-ig tarthat.

Ezentúl az érettségi vizsgák dátumai is ismertek már. Az írásbeli vizsgák 2024. május 3-án kezdődnek, míg a szóbelik 2024. június 17 és 28 között zajlanak majd.

Fontos tudni, hogy a tervezetet augusztus 6-ig lehet véleményezni, ezek után alakul ki a tanév végleges rendje.

Neked mi a véleményed a tervezetről?
Szuper, hogy az évközi szünetek hosszabbodnak.
Nem örülök annak, hogy a nyári szünet rövidebb lesz.