10 klímabarát tipp a főzéshez

ökológiai lábnyom,tippek,karbon-lábnyom,főzés Forrás: Getty Images
Az étkezéssel kapcsolatban ma már nemcsak az a kérdés, hogy egy-egy alapanyag honnan érkezik, milyen a csomagolása és mennyi energiát használnak fel az előállítása közben, hanem az is, hogy te hogyan készíted el és használod fel.

A háztartási energiafelhasználás közel 7%-át a főzés teszi ki, a kukába kerülő maradékok pedig jelentősen növelik a CO2-kibocsájtást – írja az energiakozosseg.hu. Így egyételműan látszik, hogy a konyhában is jóval tudatosabbaknak kell lennünk, mit és hogyan készítünk el, illetve, hogy miből mennyit vásárolunk, főzünk. Ezzel akár 25%-kal csökkenthetjük karbon-lábnyomunkat (legalábbis az étkezés terén).

Mutatom, mire érdemes figyelned, ha nemcsak az érdekel, mi kerül a tányérodra, hanem az is, hogy egy egészségesebb bolygón fogyaszd el.

Így csökkentheted az energiafogyasztásod főzés közben: