Bonyolultságmentes hétvégi ebéd, amihez egyetlen edényre lesz szükséged
Forrás: GettyImages
Nagyjából fél óra alatt elkészül, nem kell sokat mosogatnod utána, és könnyen beszerezhetőek hozzá az alapanyagok.
A Stoganoff-marharagu három fő összetevője a gomba, a tészta és a marhahús, amit sertés-, vagy pulykahússal is helyettesíthetsz, ha azt jobban kedvelitek. Ezenkívül tejföl és egy kevés keményítő kerül bele, ami krémessé teszi, egy kis alaplé, ami szaftossá, és némi pirospaprika, bors és friss petrezselyem, amik pedig nagyon aromássá teszik ezt az ételt.
Stroganoff-marharagu
Hozzávalók
- ½ kg kockatészta
- ½ csészényi hagyma (felaprítva)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csészényi gomba (szeletelve)
- ½ kg darált marhahús
- 1 ek. kukoricakeményítő
- 1/2 pohár tejföl
- 2 ek. olívaolaj
- 2 tk. pirospaprika
- 1 ek. kukoricakeményítő
- 4 csészényi alaplé
- só, bors
- ½ csokor friss petrezselyem (felaprítva)
Elkészítése
- Olívaolajon dinszteld meg a gombát, sózd, borsozd, add hozzá a hagymát és fokhagymát, majd mehet bele a darált hús és a pirospaprika.
- Keverd jól össze és öntsd fel az alaplével, majd, ha felforrt, szórd bele a tésztát és fedd le a lábost.
- Ha a tészta már al dante, mehet hozzá a tejföl és egy kevés vízben elkevert keményítő, ezután várj 1-2 percet, míg összerottyan, majd zárd le alatta a hőt.
- Tálalásnál szórd meg friss petrezselyemmel.