Sérülteket fotóz, hogy megmutassa 8 éves lányának; minden ember gyönyörű

Borítókép: Sérülteket fotóz, hogy megmutassa 8 éves lányának; minden ember gyönyörű Forrás: Instagram @butnaturalphotography
Sujata Setia brit fotóstól egy nap megkérdezte a 8 éves kislánya, hogy gyönyörűnek látja-e. A fotóművész édesanya sokat tűnődött azon, mit mondhatna. Végül elkészített egy olyan fotósorozatot, amit mindenkinek látnia kell, hogy megváltozzon a szépségről alkotott nézőpontja.

Mi lehet a meghatározása a gyönyörű szónak? Sujata és férje indiánok, akik az Egyesült Királyságban telepedtek le, de a lányuk brit. Egy nap valószínűleg a kislány talán azon tűnődik majd, mint az anyukája: miért sötétebb a bőre, mint a barátainak?

A fotóművész szeretné megelőzni, hogy a lánya ugyanazokat a kérdéseket tegye fel neki, amelyek gyermekkorában neki is meghatározták a szépség fogalmát. Szeretné, ha gyermeke befogadó maradna és tudná, hogy az igazi szépség abban rejlik, hogy mindannyian egyediek vagyunk és különbözünk egymástól.

Ezen gondolatok inspirálták arra, hogy létrehozzon egy fotósorozatot, ami a Nézőpontváltás nevet kapta. Nézőpontváltás a szépség természetéről. Nézőpontváltás a "hegekről", hogy mennyit láthatunk, láttathatunk belőlük.

Egy heg lehet gyönyörű? Vagy csak annyira, hogy arra emlékeztessenek, hogy az élet általuk jobb lett, és elég elviselni őket?
tűnődött Sujata Setia.

"Ez egy folyamatos sorozat, de szerettem volna megosztani történeteket azon inspiráló emberek életéből, akikkel eddig találkoztam ezen a kreatív úton, amin elindultam. Nagyon remélem, hogy a munkám során a magam módján „megváltoztathatom a nézőpontokat”. Az, hogy ebben a világban a lányom szemével élek, megváltoztatta művészi nyelvemet."

Sujata lencséje megmutatja, hogy minden sérült embertársunk csodálatos. Nem számítanak a tesi hiányosságok, a hegek, a foltok. Mindannyian gyönyörűek vagyunk.

Tekintsd meg Sujata Setia brit fotóművész sorozatát a galériánkra kattintva.