Milyen egy igazi női test? Magyar nők megmutatják az Instagramon

Milyen egy igazi női test? Magyar nők megmutatják az Instagramon
Forrás: Hajdú Zsófia

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Négy nő összeállt, hogy megmutassák: a női test gyönyörű. Úgy, ahogy van. Néha tökéletlenül, néha plusz kilókkal, néha hegekkel, néha tigriscsíkokkal, sötétebb vagy világosabb árnyalatban. De gyönyörű. És hogy példát is mutassanak, maguk is megváltak a ruháiktól néhány nőtársukkal együtt és egy szál fehérneműben mutatták meg, milyen is a valódi női test, amire igenis büszkének kell lenni és szeretni kell.

„Rengeteg fiatal kislány küzd testképzavarral, küzdenek egy olyan testért, ami igazából nem is létezik, mert a média és a közösségi média is a legtöbb esetben egy torzult képet mutat.” – kezdte a SzereTest projektet kitaláló és elindító Czukor-Szabó Anett, aki három nőtársával azt szeretné elérni, hogy ez változzon.

Anett, Barbi, Szandra és Zsófi – vagyis a SzereTest mozgalom mögött álló négy nő – pár hónapja eltökélték, hogy a lehető legszélesebb spektrumon mutatják meg a női test változatosságában rejlő szépséget. Ennek érdekében 2020 kora tavaszán egy olyan fotózásra írtak ki jelentkezést, ahol nőket invitáltak egy közös érzékenyítő projektbe. Függetlenül a kortól, identitástól, bőrszíntől, testsúlytól, alkattól. A valódit, igazit, keresték, amellyel minden nő azonosulni tud.

Olvasd el ezt is!

Bár az első fotózás időpontját áthúzta a karantén, de így egy sokkal nagyobb nonprofit eseménnyé nőtte ki magát a SzereTestprojekt, amit pár hete, végül kora ősszel tudtak megtartani.

A fotózáson gyönyörű képek készültek, amelyekből némi ízelítő található galériánkban!

Nézd meg a galériánkat>8 kép
Milyen az igazi női test? Magyar nők megmutatták retusálatlan fehérneműs fotókon!

„Az, hogy megszeresd magad, nem működik csettintésre. Szerintem holtig tartó folyamat” – mondta a csapat fotósa, Hajdú Zsófia, aki a többi taggal, köztük, Barbival és Szandrával is ebben szeretnének segíteni – például a fotózással is.

Az volt a célunk, hogy ne egy sokadik portfólió szülessen bugyogós nőkről összeölelkezve, hirdetve a 21. század szlogenjét, miszerint mindenki szép. Hanem, hogy értsük meg egymást, halljunk élettörténeteket, nézzünk be a kilók és redők mögé az emberért. Ez sokszor lemarad a képről. Ja és van egy lányom: az a misszióm, hogy mire ő odajut, a kimkardashian-féle arcokat büntessék, de legalábbis ne ez legyen az elfogadott.”

- tette hozzá Visnyei Barbi.

„Én személy szerint olyan vagyok, hogy még ha igazolványképet is készítenek rólam is behúzom a hasam. És amikor meglátok egy képet magamról nem azt mondom, hogy milyen szép vagyok hanem sorolom a hibákat a tokámról, a szemfehérjémről vagy, hogy nem szimmetrikus a szemöldököm. És ez így nem egészséges szerintem. És számomra az a fontos ennek a projectnek a kommunikációjában, hogy lehet, hogy meglássuk a szépet és értékeset magunkban. Másnak a szemével és tükrén keresztül, mert mi hajlamosak vagyunk egy torz képet látni magunkról.” – zárta a kétgyermekes Gőbel-Szabó Szandra.

A SzereTest mögött álló nők: Czukor-Szabó Anett, Gőbel-Szabó Szandra, Visnyei Barbi és Hajdú Zsófia (balról jobbra)
forrás: Fotó: Czukor Zoltán
A SzereTest mögött álló nők: Czukor-Szabó Anett, Gőbel-Szabó Szandra, Visnyei Barbi és Hajdú Zsófia (balról jobbra)

Itt még nincs vége!


Anették Instagram oldalukon nem csak a testképpel, hanem a mentális problémákkal is foglalkoznak úgy, mint étkezési zavarok vagy elnyomó, bántalmazó kapcsolatok. Továbbá a jövőbeli terveik közt szerepelnek workshopok, szakmai beszélgetések, ahol a nők elindulhatnak az önszeretet, az elfogadás és a mások iránti érzékenység útján.

Tovább olvasok
Kép
Drogok és médiumok – egykori CIA-kísérletek az agyunk manipulálására

Megvan a filmekből ismert jelenet, amikor a kém vagy bérgyilkos nem is tudja magáról, hogy az, de kap egy bizonyos jelet – mondjuk egy jelszót –, amitől hirtelen tudatossá válik számára a feladata? Szürreálisnak tűnik, ugye? A CIA szerint korántsem.

Kép
A maszk és a távolságtartás hatására ezerszer kisebb lesz a vírusterhelés

Egy friss olasz tanulmány jelentkezett ezzel a radikális állítással és az is olvasható benne, hogy a tünetek is kevésbé súlyosak, ha mindenki betartja a Covid elleni védekezés alapvető szabályait.

Kép
Újra együtt a Doktor Szöszi színészgárdája: Selma Blair is csatlakozott a nosztalgiázáshoz

A 2000-es évek egyik nagy kedvence minden kétséget kizáróan a Doktor Szöszi című film volt.

Kép
35 éve halt meg rejtélyes módon Bódy Gábor

A magyar filmművészet legrejtélyesebb sorsú rendezője korszakos műveket készített, s miközben igazi fenegyerekként tartották számon, szorgalmasan jelentett társairól a hatalomnak. Öngyilkos lett vagy megölték? 35 éve halt meg Bódy Gábor.

Kép
„Előttem van, ahogy szülés után guggolgatok a János Kórház folyosóján, mert annyira hiányzott a mozgás”

Kulcsár Vajda Enikő mozgást addict. Ezt nem én mondom róla, ezt ő mondja magáról. Naponta ugyanis több órát is mozog és mozgott, még a várandósságai utolsó napjaiban is. De teljesen normális és természetes módon az, hogy két gyermeket kihordott, az ő testét is megváltoztatta. A különbség közte és mondjuk (khm…) köztem viszont az, hogy ő ebbe nem törődött bele. Beleásta magát a témába, hogy is lehet a szülés utáni testet regenerálni, formálni és ma két gyermeke mellett már hivatásaként segít személyesen és online kurzusaival is nők százainak – ha nem ezreinek –, hogy mindenki boldog lehessen anyaként is a testével. Ez az ő projektje: az Anyatest Projekt.

Kép
Pozitív lett a koronavírus-tesztem: elmesélem, miért örültem neki

Nem őrültem meg, természetesen nem voltam boldog, hogy elkaptam a fertőzést. Elmondom, hogy volt.

Kép
Öt szuper kirándulóhely (nem csak) az őszi szünetre

Nincs jobb program az őszi szünetben, mint az újabb és újabb természeti csodák felfedezése, ami minden korosztály számára óriási élmény lehet.

Kép
Integrált kirekesztés – avagy mire nevel az oktatás?

Zoltán annak idején egy kertvárosi iskolában dolgozott, ahonnan néhány év után eljött. Megkérdeztük, miért, és talán túlságosan is részletes választ kaptunk tőle.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem