Meríts erőt a múltadból és rendezd a dolgaidat: az újhold erőt ad neked ehhez

Borítókép: Meríts erőt a múltadból és rendezd a dolgaidat: az újhold erőt ad neked ehhez Forrás: ALTEREDSNAPS/ Pexels
A november 13-i újholdban a Nap, Hold és a Mars együtt állt, a Nap és a Mars összefonódása 18-án lesz pontos és még egészen december elejéig egyre tágabban, de együtt halad az égen.

Cselekvéseinkbe erőt rakni ezáltal most sokkal könnyebb, érezhetjük a lelkesedést, hogy elindítunk valami újat cselekvő szinten. Mivel mindez a Skorpió jegyben van, ezért mégis inkább lelki szinten hatnak az energiák. Lemenni a mélybe, felhozni, ami még megdolgozatlan, meggyógyítani a sebzett részeket, megszeretgetni magunkat és ezáltal lelni meg a biztonságunkat. Önbizalomra találni, hogy szerethető és jó vagyok és csak ezután jöhet az önértékelés és önbecsülés felépítése. Belülről, apránként építkezve.

Ezek a folyamatok vannak az égre is írva, sokaktól hallom mostanában, hogy mélyre kerülnek más-más területeken, én magam is tapasztalom. Azonban, ha a kezedben van a módszer, akkor egyre gyorsabban tudsz kikeveredni a mélységekből. Ha tudod, hogy egyrészt ennek most van itt az ideje, akkor ezt csak tudomásul véve is viszel bele egy kis lazább hozzáállást, könnyebben engeded el a dolgokat. Másrészt pedig, ha képes vagy már nem belemenni a játszmákba és nem sajnálod sem magad sem senki mást, ha tudatában vagy, hogy te vagy az életed teremtője, minden rajtad áll, akkor nyert ügyed van.a

Forrás: Haroon Iqbal/ Pexels
Elengedhetetlen a megfelelő önbecsülés felépítése.

Engedd el az önsajnálatot

Én mindig azt mondom, ha valami lehúzó gondolat megtalál, hogy oké, megengedésbe kerülök, adok magamnak időt, hogy egy kissé belesüllyedjek, panaszkodok, csapkodok, eljátszom a szegény ént. Aztán két dolog lehet: egyszerűen azt mondom elég, megrázom magam és tudatosítom, hogy hányszor másztam már ki ilyen vagy hasonló vagy akár sokkal rosszabb helyzetből. A másik megoldás, amikor direkt annyira eltúlzom a szenvedést, hogy már nevetségessé válik és egyszerűen kinevetem saját magam. Abban a szent pillanatban, amikor érzékelem a probléma és az eltúlzott nyomorultság érzés közti kontrasztot és a mosoly gondolata átfut az agyamon, semmissé válik az egész.

Nyilván ez munka, sok-sok önismeret és sok-sok önreflexió eredménye. Úgy ismered fel, hogy még nem vagy rendben, amikor túlzottan ragaszkodsz helyzethez, emberhez, érzéshez, szokáshoz, birtokolni akarsz és manipulálni. Vagy hagyod ezeket másnak, vagyis nem húzol határokat, nem mondasz nemet. Ezek játszmák és a lehető leghamarabb szabadulj meg tőlük!

Ismerd fel a saját utadat

Ha elismered az értékeidet és a szívedre hallgatsz, ha azt mondod, hogy akkor is ez az utam, ha mindenki elmarad mellőlem és egyedül leszek, de megcsinálom, változok, akkor már nem lehet gond. És nem leszel egyedül, abban biztos lehetsz. Lehet lecserélődnek az útitársak, de pont az a lényeg, hogy mindenki választhat. Ha te mehetsz a saját utadon, akkor mindenki más is, és ha ez azt eredményezi, hogy véget ér a közös szakasz, akkor ezt is engedd meg.

Forrás: iridescentkila/ Pexels
Fontos, hogy fel tudd ismerni a saját utadat.

A Nap-Mars november második felének főszereplője. A szombat reggeli pontos együttállásuk hozhat egy nagy felismerést, hogy én vagyok az ERŐ az életemben. Ekkor teljesen egyértelművé válhat, hogy az van, amit teremtesz. Nem a szüleid, nem a párod, a főnököd, hanem te magad. A te kezedben van a gyeplő és arra meg a lovaskocsi, amerre kormányzol. Ahová erőt, energiát, figyelmet, gondolatot viszel az a terület fog emelkedni az életedben vagy éppen süllyedni, ha negatív, lehúzó módon gondolkodsz.

Látni fogod, hogy min kell még dolgoznod

November 17 péntek délelőtt a Neptunusz csatlakozik fényszöggel az együttálláshoz, amely a lelkünk mélyére láthatunk rá jól, hol kell még dolgozni magunkon, mibe fektessük az energiát, hogy fejlődhessünk és persze lelkünk mélye inspirál minket arra, hogy most már talán meg kellene haladni bizonyos dolgokat, szabaduljunk meg a lehúzó dolgoktól. Hogyan váljunk jobbá, könnyedebbé, már nem jó, ami van, valami más, működőbb helyzetet szeretnénk.

November 20-án először a Nap, majd 22-én a Mars lép a Plútóval fényszögbe, ami egy szellemi inspiráció. Fontos a múltunk megértése, amikor visszatekintve megnézed, hogy már miken mentél keresztül és ebből tudsz erőt meríteni ahhoz, hogy hogyan rendezd a dolgaidat. A kér erőbolygó kapcsolódása a Nappal együtt hatalmas energiákat mozgat meg. Ne fojtsd le most ezt semmi külső behatással, próbálj meg csendesen belül maradni és azzal foglalkozni, ami igazán fontos. Ne hagyd magad kibillenteni, ilyenkor az erőink fortyognak és ki is törhetnek, de ez nem szükségszerű, ha te a középpontodban vagy, bízol magadban. Vizsgáld meg a dolgokat több oldalról, de csak egy nézőpontból láss, elmélkedj el, hogy ha így akkor mi lesz, ha úgy, akkor mi.

Kássia Melo/ Pexels
Meríts erőt a múltból, és látni fogod, hogy milyen úton kell tovább haladnod.

Légy tudatos

Légy tudatos, ez most mindennél fontosabb. Tudd, hogy most van az erő ideje, ne valami jelentéktelen vitára fordítsd a figyelmedet, ne az legyen fontos, hogy nyerj, hanem hogy boldog, kiegyensúlyozott légy és teremts.

November 23 és 25-én a Nap-Mars páros Szaturnusz mesterrel találkozik a megvalósítás fényszögével kapcsolódva. Itt az idő, hogy a fizikai világ szintjén is megjelenjen az, amit teremtesz. A jövődet teremted minden egyes időpillanatban, ez legyen mindig a választásaid mögött.

Választod most az ego harcát egy veszekedéssel vagy inkább a békét teremted? Melyik hoz többet az életedbe?

Ragaszkodsz egy kapcsolathoz, mert meg akarod menteni, ezzel bizonygatva, hogy te milyen jó vagy a másik meg milyen szerencsétlen vagy inkább elköszönsz? Mivel viszed előbbre magadat és a másikat is, ha továbbra is dagonyáztok ebben a játszmában vagy te a határaidat meghúzva inspirálod a másikat, hogy kapja össze magát?

Valami mellett elköteleződtél, de már minden porcikád érzi, hogy nem a te utad és mégis benne maradsz, vagy levonva a tanulságokat mást választasz? Mit teremtesz azzal, ha benne maradsz (mert lehet azt tanultad kicsi korodtól, hogy ha valamit eldöntöttél akkor az úgy lesz, ha minden kötél szakad is)? Jó hírem van: felnőtt vagy, és ha kiszállsz valamiből, akkor minden jogod megvan hozzá és akár ahhoz is, hogy majd később visszatérj.

Gyógyulást kívánok mindenkinek és azt a felismerést, hogy azt a jövőt teremted magadnak, amire most éppen fókuszálsz. Szabad akarat van, azt választasz, amit szeretnél!

Galériánkból megtudhatod, mit jelent a Hold jegyed!