Decemberi horoszkóp: mozgalmas hónapot ígérnek a csillagok

Borítókép: Decemberi horoszkóp: mozgalmas hónapot ígérnek a csillagok Forrás: Canva (ifc2)
Mivel decemberben az újhold a hónap közepére várható, mozgalmas időszakra számíthatunk az év végén. Nézzük meg egyesével a csillagjegyeket, mit is jelent ez rájuk nézve!

December beköszöntével a csillagok és bolygók egy különleges táncba kezdenek, így izgalmas és eseménydús időszakra számíthatunk az év vége felé. Az olyan égi események, mint az újhold és a Neptunusz és a Merkúr mozgásai, hatással lehetnek mindannyiunk életére. Nézzük meg, hogy hogyan formálódhatnak ezek az események decemberi történéseinkre és hogyan befolyásolhatják a mindennapi életünket!

Az újhold és az álomvilág

Az újhold a hónap közepén, december 13-án, 00:32 perckor köszönt be, és egyben belénk injektálhatja a kreativitást és az álmodozást. A Neptunusz bolygó befejezi retrográd mozgását, ami azt jelenti, hogy az álmaink és kreatív gondolataink most valóban felszínre törnek. Ez egy kitűnő időszak lehet az ötletek kibontakoztatására és az érzelmi kifejezőképesség fejlesztésére. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a dolgok nem mindig azok, amiknek látszanak, így a valóság és a képzelet határán való navigálás is kulcsfontosságú lehet.

Forrás: Canva (9dreamstudio)

Merkúr retrográd

A hónap második felében a Merkúr bolygó retrográd mozgásba lendül. Ez az időszak kiváló lehetőséget kínál a tervek és projektek átgondolására vagy akár újratervezésére. Bár a karácsonyi időszak ideális a családi összejövetelekhez és az ünnepléshez, érdemes lehet visszafogni magunkat a fontos döntésektől és hagyni, hogy a nagyobb változásokra a következő évben kerüljön sor. A Merkúr retrográd időszakok kiváló alkalmat teremtenek a belső gondolatok rendezésére és a jövő tervezésére. Ugyanakkor a Merkúr retrográd idején a kommunikáció kihívásokat hozhat a mindennapi életben. Fontos lehet figyelni arra, hogy a szavaink és kommunikációnk tiszta és megértő legyen, különösen a családi és baráti kapcsolatokban.

Visszatekintés az új év küszöbén

December a visszatekintés és a készülődés ideje is. Az év vége felé sokan áttekintik az elmúlt hónapok eseményeit, kiértékelik elért eredményeiket, és terveket készítenek a következő évre. A csillagok ebben a támogató időszakban segíthetnek nekünk abban, hogy a megfelelő irányba haladjunk és azokra a területekre összpontosítsunk, amelyek a szívünkhöz közel állnak. Legyen ez az időszak a belső munkáé, a kreativitás kibontakoztatásáé, szenteljünk az év végi összegzésre időt!

Forrás: Canva (MDtri)

Most nézzük meg egyesével a csillagjegyeket, és hogyan hatnak rájuk az említett csillagászati események decemberben.

Kattints a lenti galériánkba!