7 dolog, amiben a Hold hatással lehet az életedre

Borítókép: 7 dolog, amiben a Hold hatással lehet az életedre Forrás: Getty Images
Az emberiség azóta bámulja félelemmel vegyes csodálattal a Holdat, mióta az „eszét” tudja. Azt még a tudomány is elismeri, hogy a misztikus égitest a természetre nagy hatással van. Energiái viszont sokak szerint az ember „működését”; viselkedését és hangulatát is képesek befolyásolni.

Az éjjeli fák közt derengő, ezüstösen csillogó, távoli égitest őseinket még valósággal megbabonázta. A Hold járását régóta kutató tudósok idővel rájöttek, hogy kiváló időmérő eszköz, mivel állandó rendszer szerint váltják egymást fázisai; és hogy tevékenysége a Föld tengereinek árapály ritmusát is befolyásolja.

Joggal merül föl; ha a Hold a természet működésére ilyen mértékű hatással van, akkor minden bizonnyal a Földön élő emberre is ki kell fejtse energiáit. Míg egyesek szkeptikusan állnak ehhez a felvetéshez - amire egyébként a tudománynak sincs igazán magyarázata - sokak saját magukon is érezni vélik a Hold energiáit a mindennapokban. Galériánkban összeszedtük, testünkre és egészségünkre egyes elméletek szerint hogyan lehet befolyással misztikus égi kísérőnk.

Ebben a 7 dologban lehet hatással az Hold az életedre