Napi horoszkóp május 1.: a Bikák nehezen engednek el egy bizonyos szituációt, a Rákok régi konfliktust tisztázhatnak valakivel

Borítókép: Napi horoszkóp május 1.: a Bikák nehezen engednek el egy bizonyos szituációt, a Rákok régi konfliktust tisztázhatnak valakivel Forrás: Pixabay by 35393
A hónap első napja is bőséggel tartogat számodra izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

NAPI HOROSZKÓP MÁJUS 1.

KOS (március 21-április 20)

Valaki próbál rád erőltetni egy bizonyos szerepet az utóbbi időben, amelynek te nem tudsz és nem is akarsz megfelelni. Borzasztóan felháborít az, hogy az illető teljesen biztosra veszi, hogy minden körülmények között irányíthat téged. Mivel nem kell semmiféle álarcot viselned mások miatt, hisz az akadályozná az önazonosságodat, épp ezért a mai nap folyamán elérkezik a pillanat, amikor határozottan, az illetőt semmiképp magadra nem haragítva elmagyarázhatod, hogy mi a véleményed, azt, hogy neked is van méltóságod, illetve önálló gondolatokkal rendelkező individum vagy ebben a Világban. Amennyiben nem sikerül megértenie, abban az esetben nem kell felesleges köröket futnod a továbbiakban, csak fordíts hátat és ballagj el a saját érdekedben!

BIKA (április 21-május 20)

Nehezen engedsz el egy bizonyos szituációt, amelyben rendkívül jól érezted magad, egy ideje azonban motoszkált benned, hogy az egész a végéhez közeledik. Te vagy az a személy, aki a végsőkig ragaszkodik bizonyos dolgokhoz, helyzetekhez, személyekhez, roppant nehezen lépsz tovább és nézel előre, új impulzusokat keresve. Érdemes azonban ezen a ponton belátnod, hogy örökké nem állhatsz egyhelyben, hisz a Föld bolygó is folyamatos mozgásban van, épp ezért neked is haladnod kell tovább az utadon. Keress új kihívásokat, új élményeket, ismerkedj, egyszerűen élvezd az életet, ennyi az egész dolog receptje!

IKREK (május 21-június 21)

A hét közepe kivételes élményt tartogat számodra, olyasfajta programon vehetsz ugyanis részt ezen a hétközi szabadnapon, amelyre bizony ritkán van lehetőséged. Használd tehát ki minden percét, igyekezz minél több maradandó emléket gyűjteni annak érdekében, hogy aztán majd egyszerűbb, dolgosabb hétköznapokon legyen miből erőt és motivációt merítenied. Hálás lehetsz annak, aki ezt a bizonyos programot felkínálta, mely kiválóan mutatja, hogy ezért érdemes értékelni a körülötted élőket, hisz sokszor ők hozzák a színeket a nagy szürkeségbe!

RÁK (június 22-július 22)

A hét közepén lehetőséged adódik arra, hogy egy régi, elmérgesedett konfliktust tisztázz egy olyan személlyel, aki egykor fontos volt számodra. Ennek érdekében igyekezz a világ összes nyugalmát magadra erőltetni annak érdekében, hogy ne veszítsd el a türelmedet, ennek okán pedig olyat találj mondani, ami nagy valószínűséggel csak olaj lesz a tűzre. Összeszedetten oszd meg tehát a mondanivalódat az illetővel, majd türelemmel hallgasd végig, hogy neki milyen gondolatai és érzései vannak a helyzettel kapcsolatban. Ne feledd, nem az a cél hogy méginkább elmérgesedjen a viszony közöttetek, hanem hogy kompromisszumot kössetek és vagy fátylat borítsatok a múltra vagy pedig nyugodt lelkiismerettel léphessetek tovább!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Hiányzik belőled az egészséges önbizalom, épp ezért az esetek döntő többségében inkább másokat követsz, mint sem hogy megragadd a vezetői szerepet. Ennek következtében valahogy sosem tudod felhívni magadra a figyelmet, általában az "elnyomottak" kategóriában versenyzel egy kis elismerésért. A mai nap folyamán elérkezik azonban a megmegfelelőbb pillanat, amikor fel kell állnod, hallatnod kell a hangodat és meg kell mutatnod mindenkinek, hogy mire vagy képes. Igyekezz pozitív értelemben letenni a névjegyedet a környezeted előtt, amenyiben sikerrel jársz, meglátod, a jövőben nem lesz gondod azzal, hogy felnézzenek rád. Légy bátor és élj az élet által felkínált lehetőséggel!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Nézeteltérésed támad valakivel a hét közepén, abszolút nem tudsz ugyanis egyetérteni az általa képviselt értékrenddel, ezáltal borzasztóan nehezen tudsz zöldágra vergődni vele. Ennek meg is lesz a böjtje, hisz mostanra kezd elég paprikássá válni a hangulat kettőtök között. Mivel ez egyikőtöknek sem tesz jót, hisz a kapcsolatotok nem épül, épp ezért érdemes megpróbálnotok valamiféle kompromisszumot kötni. Könnyen lehet, hogy nem fog menni, de legalább a te lelkiismereted tiszta lesz, hogy mindent megtettél a kapcsolatotok javítása érdekében. Az élet már csak ilyen, nem lehet mindenkinek ugyanaz az értékrendje!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Általában abszolút mértékben önzetlen vagy, ennek okán igen nagy népszerűségnek örvendhetsz, hiszen gyakorlatilag bárki fordulhat hozzád, te azonnal a segítségére sietsz. Ez egy roppant nemes tulajdonság, rendkívül büszke is lehetsz magadra, mielőtt azonban a realitás talajától túl messze kerülnél, előtte érdemes emlékeztetned magad arra a tényre, hogy bármikor kerülhetsz te is olyan helyzetbe, amikor segítségre lehet szükséged, akkor pedig nem biztos, hogy ez oda-vissza működik. Épp ezért érdemes szelektálnod és csak olyanokért felelősséget vállalni, akikről vakon is meg tudod mondani, hogy óceánokat úsznának át érted, ha arról lenne szó!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Határidős munka az, ami nem enged pihenni ezen a hétközi szabadnapon, ennek okán igen-igen ingerült vagy másokkal, helyenként hajlamos vagy megbántani a körülötted élőket. Mielőtt azonban maradandó károkat okoznál, lásd be gyorsan, hogy mások nem tehetnek arról, hogy az idő, mint faktor téged szorongat éppen. Szedd össze magad, zárd le, amit le kell, kérj elnézést azoktól, akiket esetleg megbántottál, legközelebb pedig igyekezz ügyelni arra, hogy a frusztrációdnak ne mások igyák meg a levét. Persze, te is emberből vagy, nem vagy tévedhetetlen, ezt talán megérti a környezeted is, de nem feltétlenül kell mások lelkébe gázolnod, attól ugyanis egyetlen grammal sem lesz könnyebb az életed!

NYILAS (november 23-december 21)

A hét közepén bizonyosságot nyersz arról, hogy a munkát a magánélettel összekeverni semmiképp nem szerencsés. Képtelen vagy ugyanis elfüggetleníteni magad valakitől, akihez érzelmileg erősen kötődsz, ugyanakkor hatékonyan kellene együtt dolgoznod vele. Igyekezz tehát meghúzni egy bizonyos határvonalat és olyan formán hozzáállni a munkához, illetve az illetőhöz, hogy ne a szíved, hanem az eszed diktálja a lépéseidet. Azzal bizonyosan nem tudsz mit kezdeni, hogy kihez vonzódj érzelmileg, ám arra mindenképp érdemes ügyelned, hogy ne a közvetlen munkatársaid közül válaszd ki a partnereidet!

BAK (december 22-január 20)

Időnként hajlamos vagy arra, hogy méterekkel a föld felett járj, abszolút tévedhetetlennek hiszed magad, általában egy kevés siker is teljesen megrészegít. A mai nap azonban olyan leckét tartogat számodra, amelyben épp a kissé fellengzős hozzáállásod miatt kell felelősséget vállalnod egy bizonyos helyzetben. Kiváló bizonyítéka ez az életnek olyan tekintetben, hogy érdemes tudatosan dolgoznod azokon a tulajdonságaidon, amelyek időnként negatív színben tüntetnek fel, ám ha már így alakult, ismerd el, hogy hibáztál és próbáld ki köszörülni a csorbát. Vond le a konzekvenciát és igyekezz tudatosan dolgozni azon, hogy a fent említett hozzáállást magad mögött hagyd!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Noha általában szeretsz fejest ugrani az új kihívásokba, a hét közepén mégis rossz előérzeted van egy bizonyos üggyel kapcsolatban. Rendkívül bölcsen teszed tehát, ha nem rohansz fejjel a falnak, igyekezz feltérképezni a helyzetet, járd körül többször, kérdezz meg nálad tapasztaltabb személyeket annak érdekében, hogy ha elérkezik az indulás pillanata, akkor a megfelelő pontról, a megfelelő szögben, a megfelelő lendülettel tudj majd elrugaszkodni. Egészen addig azonban nem érdemes nekifutnod, amíg te, magad nem érzed azt a biztonságot a szituációval kapcsolatban. Ne futamodj meg semmiképp, hisz másképp hogyan is gyűjthetnél tapasztalatot?

HALAK (február 20-március 20)

Annak ellenére, hogy a hét közepén nem dolgozol, mégsem tudsz pihenni vagy kikapcsolódni, hisz annyi tennivalót sikerült összegyűjtened az elmúlt két napban, hogy ma gyakorlatilag rohansz a számtalan megoldandó feladat után. Mielőtt azonban a fejedre omlik minden tokkal-vonóval, előtte igyekezz rendszerezni a teendőidet és egy bizonyos logika mentén végighaladni rajtuk. Amennyiben sikeresen abszolválod valamennyit, abban az esetben arra is jut majd időd, hogy este egy finom vacsora után megnézz egy romantikus filmet a szerelmeddel. Ha valamit elmondhatsz a mai napról, akkor az az, hogy igazán produktívra sikeredett, nem igaz?