Így lehet több pénzed plusz munka nélkül az egészségedre és a családodra!

Borítókép: Így lehet több pénzed plusz munka nélkül az egészségedre és a családodra! Forrás: Getty Images/Sindlera
Szeretnéd, ha több pénz maradna a zsebedben? Megmutatjuk, miben tud neked segíteni az egészségpénztár, és hogyan igényelhetsz vissza befizetett személyi jövedelemadódból akár 150 ezer forintot! Te döntöd el, mire költöd: saját magadra vagy a családodra, esetleg mindkettőre.

Fektess az egészségedbe!

Te is úgy gondolod, hogy az egészség a legnagyobb kincs, amire vigyázni kell, ezért rendszeresen jársz szűrővizsgálatokra és szorgalmasan szeded a vitaminokat is, de az extra kiadások már nem férnek bele a költségvetésedbe? Neked is jól jönne egy kis pluszforrás, hogy végre bejelentkezhess a régóta áhított lézeres szemműtétre vagy az egyre sürgetőbb fogászati kezelésre? A megoldás neve: egészségpénztári tagság, melynek segítségével rengeteget spórolhatsz és számtalan olyan élethelyzet van, amikor az egészségpénztárba befizetett pénzedet felhasználhatod. Például ha babát vártok, a születése után is rengeteg lehetőségetek van arra, hogy kihasználjátok az egészségpénztár adta lehetőségeket: vásárolhattok babaápolási szereket, például tápszert, babamérleget, lázmérőt, pelenkát, babakozmetikumokat és még sok más terméket. Elvihetitek a babát vizsgálatokra és az oltásait is fizethetitek innen. De az egészségpénztár nem csak az egészség megőrzésére való, a lakáshitel törlesztésébe is besegíthet.

Hogyan lehetsz egészségpénztári tag?

Egyszerűen: saját egészségpénztári számla nyitásával. A számládra saját magad is befizethetsz, de akár a munkáltatód is utalhat rá rendszeresen. Hatalmas előnye, hogy évente jelentős, akár 150 ezer forint adó-visszatérítésben részesülhetsz. Ennek csupán az az előfeltétele, hogy legyen befizetett SZJA-d, amiből visszaigényelheted. Ha épp otthon vagy gyesen/gyeden és nincs adózott jövedelmed, amiből visszakaphatnád az adó-visszatérítést, számodra az jelenthet megoldást, ha a párod lesz egészségpénztári tag, s rajta keresztül fizetitek a család egészségügyi kiadásait.

Fizess egészségkártyával!

Az adó-visszatérítésed összegéhez az új „Kártyaösszekötés” funkciónak hála most sokkal egyszerűbben hozzájuthatsz, mint valaha. Mindössze arra kell figyelned, hogy ahol lehet, az OTP Egészségkártyáddal fizess, amit előzetesen összekötöttél a bankkártyáddal. Így tulajdonképpen a bankkártyádról történik a levonás, de közben gyűjtöd a 20% adó-visszatérítést is (hiszen befizetésnek minősül a kártyaösszekötéses vásárlás). Tehát még befizetned sem kell az egészségpénztári számládra, ha összekötöd a kártyáidat. A tranzakciókhoz ugyan kapcsolódik levonás (6,5%), mégis megéri használni ezt a számlát az adó-visszatérítés miatt.

Forrás: OTP Egészségpénztár
Az OTP Egészségpénztári kártyának számtalan előnye van, nem csak a pénztárcádra nézve.

Mire használhatod az adó-visszatérítést?

Az adó-visszatérítés összegét felhasználhatod egészségügyi kiadásokra, például szemüvegre, fogászatra, szűrővizsgálatokra, nőgyógyászati-szülészeti kiadásokra, ultrahangra, laborvizsgálatokra vagy akár női higiéniai- vagy babaápolási termékekre. Egészségpénztári kártyával fizethetsz a legtöbb patikában a gyógyszerért, orvosi rendelőkben az orvosi vizsgálatokért, kezelésekért vagy akár a nagyobb drogériákban a gluténmentes élelmiszerekért is.

Az előnyöknek még nincs vége…

Az egészségpénztári tagság nyújtotta spórolási lehetőségeknek még nincs vége az adó-visszatérítés igénybevételével! Az OTP Egészségpénztár számos szerződött partnere akár 5-30 százalékos kedvezményt is adhat a pénztártagoknak. Így ha van egészségpénztári számlád, ennyivel olcsóbban kapod náluk a termékeket vagy szolgáltatásokat. Ha pedig a családtagjaidat (pl. házas- vagy élettárs, gyerekek) is bejelented kedvezményezettként, akkor az ő egészségügyi kiadásaik is fizethetők egészségpénztáron keresztül.

Forrás: OTP Egészségpénztár
Használd fizetésre az egészségkártyád a bankkártyád helyett és nyerj!

Legyen az egészségkártyád az új bankkártyád, használd a kártyaösszekötés funkciót és nyerd meg az értékes ajándékokat vagy az 500 ezer forintot!