Borítókép: Hogyan szellőztessünk nyáron? Forrás: Pixabay.com/Free_Photos

Hogyan szellőztessünk nyáron?

Rekkenő hőség, forró levegő; a nyár és a kánikula velejárói. Szellőztetni viszont ilyenkor is muszáj; egyrészt, hogy cserélődjön az elhasznált levegő, másfelől, hogy a forróság is elviselhetőbb legyen. Összeszedtünk néhány praktikus tanácsot, hogyan szellőztetheted ki nyáron is a lakásod, eredményesen.

Ahogyan a téli szellőztetésnek is megvannak a maga „trükkjei”; nyáron is muszáj okosnak lenned: hogy ne engedd be a forróságot a lakásba úgy, hogy azért a levegő ki tudjon cserélődni. A rendszeres szellőztetés ugyanis nem csak egészségügyi szempontból fontos; nem szabad hagynod, hogy a pára beszoruljon a négy fal közé. Egy esősebb nyári időszak is kedvezhet a penészgomba megtelepedésének, úgyhogy hőség esetén is el kell kerülnöd, hogy a pára bent rekedjen a lakásodban.

Viszont minél melegebb van kint, annál lassabban történik meg a légcsere, ezért ilyenkor hosszabb időre érdemes kitárni az ablakokat; amikor nincs éppen hőség. Azt, hogyan lehet hatékony a szellőztetés nyáron, Galériánkból megtudhatod.

4 tipp, hogyan szellőztess helyesen a nyári forróságban is