Így készíts fűszersót

Borítókép: Így készíts fűszersót Forrás: Károlyi György / Flashback fotóstúdió
Apró kis ajándéknak is tökéletes DIY meglepetés lehet.

Hozzávalók:

  • 1 kiló himalájai só
  • 1 rúd vanília
  • 1 evőkanál füstölt paprika
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 3-4 szárított vargánya
  • 1 kisebb zeller

Elkészítés:

1. A sót oszd el ötfelé. A vaníliasóhoz és a vargányasóhoz daráld le a vaníliát és a vargányát, és külön-külön egy-egy adag himalájai sóval keverd el. A paprikasóhoz forgasd össze a két hozzávalót.

2. Mindhárom elkészült ízesített sót tedd csavaros üvegbe és címkézd fel.

3. A narancs- és a zellersónál hosszabb előkészülettel kell számolnod, hisz itt olyan alapanyagokkal dolgozol, amelyeknek a víztartalmát el kell párologtatnod, hogy megfelelően fel tudd használni. Ehhez pusztán idő szükséges.

4. A feldarabolt zellert aprítógépben daráld le, és keverd egy adag himalájai sóhoz. Tedd ugyanezt a narancshéjjal is.

5. Egy-egy tepsin kiterítve szobahőmérsékleten mindkét só pár nap alatt kiszárad, és töltheted üvegbe.

Tipp: Tojásételek, húsok, saláták, sőt még italok ízébe is meglepő csavart tud vinni az ízesített só, emellett díszítésre is kiválóan alkalmas.