Kurkumás narancsvaj
Forrás: Károlyi György / Flashback fotóstúdió
Hozzávalók:
- 10 deka olvasztott vaj
- 2 tojássárgája
- 1 narancs lereszelt héja
- 0,5 kávéskanál őrölt kurkuma
- 0,5 narancs leve
- 1-2 evőkanál méz
- 1 evőkanál narancsvirágvíz
Elkészítés:
1. Gyöngyöző, de nem forrásban lévő víz fölé egy habüstbe tedd bele a tojássárgáját, a kurkumát és a vajat, majd egy habverővel dolgozd össze.
2. Add hozzá a narancs héját és kifacsart levét, majd vigyázva, hogy a tojás ki ne csapódjon, addig keverd a masszát, amíg krémes állagúvá nem válik. Ekkor vedd le a tűzről, forgasd hozzá a mézet és a narancsvirágvizet.
3. Az elkészült narancsvajat töltsd egy csatos üvegbe. Hűtőben pár óra alatt megdermed.
Tipp: Süteménykrémekhez remek hozzávaló.
Forrás: Károlyi György / Flashback fotóstúdió