Keanu Reeves elárulta, miért vállalta el a Mátrix 4-et

Keanu Reeves Forrás: GettyImages
Keanu Reeves csak ezért vállalta a Mátrixot!

A tavalyi évben robbant a hír, hogy az Avatar mellett egy másik filmtörténeti klasszikus is folytatást kap, jön a Mátrix 4. A forgatásokat azóta már el is kezdték, a folytatás hírével együtt pedig az is biztossá vált, hogy a filmben visszatér az a Keanu Reeves, akinek annak idején hatalmas lökést adott ez a semmihez sem hasonlítható sci-fi. Mármint ami a karrierjét illeti. A színész azóta sem tudta egyetlen filmjével sem megközelíteni a Mátrix sikerét, ahogy azt sem titkolja, hogy a mozi után őt ért hatalmas sajtófigyelemmel bizony nehezen tudott megbirkózni.

A Mátrix végül három részt élt meg, majd a 2003-as Mátrix – Forradalmak után csak rebesgették, hogy egyszer talán lehet folytatás. Azóta 17 év telt, 2021-ben pedig végre teljesül sok rajongó álma. De vajon Keanu Reeves miért vállalta, hogy visszatér a franchise-hoz, ha annak idején ennyire kikészítette a felhajtás? Az 55 éves színész egy friss interjúban most megadta a választ, és ha hihetünk a szavának, akkor a Mátrix 4 tényleg bombasztikus lesz:

Lana Wachowski egy gyönyörű forgatókönyvet írt, egy csodálatos történetet, amivel nagyon tudtam azonosulni. Ez az egyetlen oka a visszatérésemnek.