"Nem rontottad el!" Berentés Éva PhD a mindenható gyermekkorról, érett felnőttekről és az első évek fontosságáról

Borítókép: "Nem rontottad el!" Berentés Éva PhD a mindenható gyermekkorról, érett felnőttekről és az első évek fontosságáról
A Mindenható gyermekkor című könyv szerzőjével, Berentés Évával beszélgettünk életünk első éveinek fontosságáról, hogy milyen nagy szerepe van a szülőknek ilyenkor abban, hogy milyen gyermeket nevelnek, és arról is, hogy ha valamit úgy érzünk, rosszul csináltuk, hogyan programozható újra akár még a későbbi gyermek években, akár felnőttként.

Legtöbben még úgy nőttünk fel, hogy legyintettek a gyermekek első pár évében történtekre, mondván: "úgysem emlékszik rá". Mostanra azonban tudományosan bizonyított, hogy az első 7, de még inkább életünk első 3 éve a legszámottevőbb. Mit jelent ez pontosan? Mire figyeljünk ebben a három évben? Ha úgy éreztük, elrontottunk valamit, hogyan huzalozható újra? És vendégünk Berentés Éva PhD, a Mindenható gyermekkor könyv szerzője szerint miért nem rontottuk el? Miért nincs jó és rossz nevelés, mint ahogy jó és rossz gyermek sem? Erről és még nagyon sok minden másról beszélgettünk a legújabb Mesélj, Anyukám!-ban.

Az új részt akár már most rögtön itt (alább) vagy Google Podcasts-on, Apple Podcaston esetleg a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!

Ha nem csak hallgatnál, hanem néznél is minket, most megteheted:

Ha még nem elég belőlünk, kövessetek minket TikTokon vagy az Instagramon, de Facebookon szintén Mesélj, Anyukám! néven megtalálható zárt csoportunkhoz is csatlakozhattok!

Vagy ha szeretnétek, e-mailt is írhattok nekünk az [email protected] e-mail címre.

Ha pedig tetszik, amit csinálunk, értékeljétek, likeoljátok és osszátok meg tartalmainkat
és

mindenképp szóljatok másoknak is, hogy minden hétfőn új adással folytatódik a Mesélj, Anyukám!

Híres szülők, akik nehéz döntést hoztak a gyereknevelésben: