Borítókép: Van már tervetek az őszi szünetre? Kihagyhatatlan, szuper családi programok várnak rátok Forrás: Szélforgó

Van már tervetek az őszi szünetre? Kihagyhatatlan, szuper családi programok várnak rátok

Ki a szabadba, vagy múzeumba? Ha még nem tudjátok, merre induljatok neki az őszi szünetben, lapozzatok bele az ajánlónkba. Segítségképpen szuper családi programokat hoztunk nektek, hogy tartalmasan teljen az a nem is olyan kevés szünidő.

Mi sem gondoltuk volna, hogy a nyári szünet után hipp-hopp itt is lesz az őszi, de így történt. Az édes semmittevés mellett egész biztos belefér néhány családi program is az időtökbe, ebben szeretnénk segíteni szokásos szüneti ajánlónkkal. Mivel összesen 10 napra kell tervezni, biztos jól jön egy kis segítség, ha teljesen tanácstalanok vagytok, merre is induljatok, de akkor is érdemes beleolvasni, ha csak egy-egy napra kerestek valamit. Kellemes pihenést kívánunk, szuper programokat kínálunk az őszi szünetre is!

Idén ismét Halloween a Familyparkban

Lépjetek be ti is Filippo elvarázsolt csodavilágába 2021. október 22. és november 1. között! Ausztria legnagyobb vidámparkja idén ismét borzongatóan szép Halloween-élményvilággá alakul át, ahol minden korosztály kedvére szórakozhat. A látogatók 11 napon át élvezhetik a kísérteties hangulatot árasztó, feldíszített park nyújtotta élményeket. Az attrakciók mellett a szervezők változatos programokkal is készülnek: pop-up akrobatabemutatók, gólyalábasok, bűvészek és mágikus lények gondoskodnak a vidám kikapcsolódásról. Alex Neumayer tökfaragó mesterkézzel faragott töklámpásait nemcsak megcsodálni lehet, hanem akár meg is vásárolhatják a vendégek. A programkínálat egyik fénypontja a naponta megrendezett felvonulás, amelyen a látogatókat is szívesen látják. Ne feledjétek: október 22-ig tartó Facebook nyereményjátékunkon családi belépőt nyerhettek a Familypark Halloweenre.

Forrás: Szélforgó

Az őszi szünet legjobb kiállítása

Már csak alig egy hétig látogathatjátok Budapest egyik legizgalmasabb vonatos kiállítását. A Közlekedési Múzeum az őszi szünetben is vár Kőbányán az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában több ezer négyzetméternyi területen a különleges, mozdulatlan óriások közé. Megismerhetitek Szellemet a különleges formájú zöld gőzmozdonyt, az igazi sebességrekordert. Találkozhattok Bivallyal, a fekete óriással, Árpád, a dízelmozdony pedig elegáns pirosba öltözve várja új utasait egy nosztalgikus képzeletbeli utazásra. A kiállítótér számos interaktív elemmel hív játékra és tanulásra. Megismerhetitek a vasúti és kisebb járművek alkatrészeit, vagy tájékozódhattok a járműgyártás érdekességeiről. Beöltözhettek igazi Északis dolgozónak és megtudhatjátok, milyen szabályokat kellett betartaniuk azoknak, akik az óriási gépek között töltötték mindennapjaikat.

Forrás: Szélforgó

Családi nap a Gyermekvasúton

Október 24-én, vasárnap családi napot tartanak a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásán. Lesz ugrálóvár, vonatszimulátor, KRESZ pálya, társasjáték sarok, alkotóház, de kipróbálhatják a kicsik az arcfestést is. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra is számíthatnak. Az állomás aluljárójában egy LEGO- város várja a látogatókat működő közúti és vasúti járművekkel. A programokon a részvétel ingyenes.

Forrás: Szélforgó

Cinemira Kids Gyerekfilmfesztivál

Itt a lehetőség, hogy az őszi szünetben megismerjétek az Disney- és Pixar-univerzumon túli világot! A Cinemira missziója, hogy minőségi gyerek-, és családi filmeket mutasson be a világ minden tájáról, amelyek valódi értéket képviselnek, nem csupán szórakoztatóipari termékek. A gazdag nemzetközi filmes merítés mellett a fesztivál interaktív programokat is kínál: a gyerekek kipróbálhatják magukat filmes vagy animációs rendezőként, kaszkadőrként, táncosként vagy épp színészként. Részt vehetnek igazi castingon, mindemellett még egy őrült videóklip forgatáson is, nem mással, mint a Rutkai Bori Bandával

Forrás: Szélforgó

Állati küldetés a Skanzenben

Az őszi tematikus héten, október 26. és 31. között, az állatok körül forog a világ a szentendrei Skanzenben. A kézműves mesterek irányításával az állati küldetés teljesítéséhez szükséges eszközöket és kiegészítőket készíthetnek a látogatók, melyek segítségével izgalmas ügyességi és logikai feladatokon keresztül elnyerhetik a Skanzen Felfedező címet. A gyerekek számos hagyományos magyar állatfajtával ismerkedhetnek meg, a nagyobbak pedig más-más bringatúrára nevezhetnek be a hét folyamán. Hétvégén az Állatok farsangja meseelőadással és a Ládafia Bábszínház Együgyű Mihók című meséjével várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Forrás: Szélforgó

Programok a Nemzeti Galériában

Az őszi szünidő alatt izgalmas műalkotásokkal ismerkedhettek, ritmussal, zenével és közös alkotással várják a családokat a Nemzeti Galéria szünidei programjain. Az ajánlott korosztály: 6–12 év. A programok október 22-én, valamint 26. és 28. között zajlanak. A résztvevők betekintést nyerhetnek Gerhard Richter életművébe, megszólaltathatnak festményeket, különleges alkotómódszert próbálhatnak ki és a kreatív természetjárás is szerepet kap a sorozatban. A szülők múzeumi belépővel vehetnek részt a programon, 16 éven aluliaknak a részvétel ingyenes.

Forrás: Szélforgó

Szabadtéri egyveleg

Ha még nem tudjátok, hogy melyik napra szeretnétek családi programot szervezni, de mindenképpen a szabadban töltenétek egy-két napot a szünetben, akkor ajánljuk figyelmetekbe válogatásunkat, melyet a ti kedvenceitekből állítottunk össze. Sokan böngészitek az oldalon a TOP 10 hazai lombkoronasétány összeállítást. Ez a szünetre is ideális, hisz lehet, hogy most lehetőségetek lesz egy kicsit messzebbre is elutazni, ha valamelyik helyszín elnyeri a tetszéseteket. Amennyiben Budapesten és környékén szeretnétek kimozdulni, akkor 15 kevésbé ismert budapesti tanösvény közül választhatjátok ki a kedvenceteket. Állatbarátoknak a TOP 10 mini állatkert és állatsimogatót ajánljuk. Budapesti kalandozásokhoz jól jöhet még KRESZ parkos anyagunk, de a budaörsi tanösvények is elérhető közelségben vannak.

Forrás: Szélforgó

Kelta Halloween

Október 31-én ismét megrendezik az Aquincumi Múzeumban a Kelta Halloweent. A Halloween kelta őse, a Samhain a kelta naptár utolsó napja, a szó a nyár végét jelenti. A kelták úgy hitték, hogy október 31-én az evilág és a túlvilág közti határ elvékonyul, sőt megnyílik, a holtak és a természetfeletti lények pedig átjöhetnek az emberek közé. Az este során a látogatók megismerkedhetnek a kelták életmódjával és kultúrájával, valamint többek között ügyességi játékokon és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. Az eseményt kelta tűzszertartás zárja.

Forrás: Szélforgó

Új műsor a Fővárosi Nagycirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz október 29-től december 31-ig egy letisztult és elegáns klasszikus cirkuszi műsorral várja a kicsiket és nagyokat. Igazi karácsonyi hangulattal és artista sztárprodukciókkal örvendezteti meg az idei ünnepi szezonban az ország legnagyobb cirkusza a műfaj szerelmeseit. A műsorszámok között lesz lengőtrapéz szám, kínai rúd, balett kerékpáron és levegőkarika. Végigizgulhatjátok a 8 tagú Troupe Ethiopia izgalmas, szaltókkal fűszerezett hand voltige produkcióját vagy a kolumbiai Rcc Aruba ugródeszka csoport ügyességi számát.

Forrás: Szélforgó

Rejtelmes rengeteg – erdőmentő küldetés

Ismét játékkal egybekötött interaktív kiállításra invitálják a vállalkozó kedvű családokat a Vajdahunyadvárba. Az őszi szünetben is látogatható kiállításon a látogatók egy képzeletbeli, rejtelmes erdőbe érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve kalandos küldetés részesei lehetnek. A lombok méregzöldjében sejtelmes árnyak cikáznak, az erdő elhagyatott ösvényein gyógyfüvet borzol a lenge szél. Mohos tölgyfák strázsálnak hangtalan, ág reccsen, könnyű harmat szitál, egy távoli kéményből titkos főzet kesernyés illata száll. Vajon miféle küldetés vár? Ártó szándék vagy mesebeli menedék vár az út végén? Aki vállalja a küldetést, felfedezheti a fák titokzatos birodalmát, de vigyázat, az erdei kaland meglepő próbatételeket tartogat!

Forrás: Szélforgó