Borítókép: Szabad égen vagy épp tető alatt: most hétvégén is sok program vár rátok! Forrás: Szélforgó

Szabad égen vagy épp tető alatt: most hétvégén is sok program vár rátok!

Bár november nem a tökéletes időjárásáról híres, érdemes ilyenkor is minél több időt tölteni a szabadban, mert nem csak a testnek, de a léleknek is felüdülést jelent. Nem véletlen, hogy még ilyenkor is próbálunk szabadtéri programokat csempészni a heti ajánlónkban. Persze emellett azok is találnak jó ötleteket, akik szívesebben veszik, ha tető van a fejük felett.

Természetbúvárkodás Királyréten

A Királyréti Erdei Iskola most induló új programsorozatán egyaránt várja a kicsiket és nagyokat. Megfigyelhetitek erdők, patakok, rétek élővilágát, az erdei állatok nyomába eredhettek és izgalmas terepi módszerekkel, játékokkal, kísérletekkel együtt próbálhatjátok megismerni a természet titkait, összefüggéseit. A természetbúvár program mindig egy-egy téma köré épül, mint. pl. rejtőzködés, beporzók, növények élete, gombák világa. Megtudhatjátok, hogy lehet kideríteni egy fa életkorát, megvizsgálhatjátok jellegzetességeit, tanulmányozhatjátok a beporzók életét, az állatok otthonait, túlélési praktikáikat és sok egyéb izgalmas jelenséget.

Forrás: Szélforgó

Mesebeli varázslat - Kreatív kert gyerekeknek

A Szamóca Kiskertész Tanoda ezen a hétvégén is élmény- és ismeretdús sétára hívja a gyerekeket és az őket kísérő szülőket a budapesti Füvészkert gazdag és látványos gyűjteményei közé. A program keretében, a gyerekeket kertészkedős foglalkozással várják, az elkészült alkotásokat (általában beültetett növényeket) mindenki hazaviszi, ezzel is tovább éltetve a megszerzett élményt, tudást, így egy zacskót vagy kosarat mindenképpen érdemes magunkkal vinni.

Szent András-havi vigadalom

Szent András hava a hagyományos falusi társadalomban a november hónapot jelölte, az állatok behajtásának, a pásztorünnepek idejét, a mulatságok végét és egyben az advent kezdetét jelentette. Ebből az alkalomból november 20-án egész délutános programkínálattal vár minden korosztályt a Hagyományok Háza. A kézműves foglalkozás mellett 14 órától Környei Alice Muzsikáló Esztendő zenés-mesés interaktív foglalkozása varázsolja el a legapróbb korosztályt, melyben vendég mesemondóként Badin Ádám is közreműködik. Ezután Tatárné Nagy Ágnes vezetésével „Kuncogó” táncházban perdülhet táncra minden fiatal és felnőtt érdeklődő.

Forrás: Szélforgó

Ünnepeljük meg Budapest szülinapját!

A főváros születésnapja alkalmából egész napos, a városegyesítés évfordulójához kapcsolódó programokkal várnak kicsiket és nagyokat a Vármúzeumba november 20-i rendezvényén. A múzeumi forgatagban állomásról állomásra haladva a korszakot megelevenítő kézműves foglalkozásokon, a korabeli divathoz, építészethez, várostervezéshez kapcsolódó műhelymunkákon vehetnek részt a látogatók, valamint megismerkedhetnek a múzeum olyan különleges műtárgyaival is, mint a Polyphon zenegép, vagy a már a városegyesítést megelőzően is használt nyomdagép.

Forrás: Szélforgó

Harry Potter Nap a Budapest Gardenben

November 20-án a Budapest Gardenbe várnak minden olyan mágust, muglit, varázslótanoncot, boszit, aki megmérettetné Harry Potter tudását! Lehetsz akár felnőtt, akár gyerek, a Garden titkos kertjének kapuja nyitva áll előttetek! Ragadjatok seprűt és ne felejtsétek otthon a varázspálcát sem! A Harry Potter kvíz során számot adhattok mágikus tudományotokról – az ajándék sem marad el a legjobbaknak. A nap eseményei közül természetesen a bűvésztrükk tanulás és bűvészshow sem hiányozhat, és mágikusan finom falatokból sem lesz hiány.

Forrás: Szélforgó
  • Szélforgó