Induljon a hétvége! A legjobb hétvégi programokat hoztuk el!

Borítókép: Induljon a hétvége! A legjobb hétvégi programokat hoztuk el! Forrás: Getty Images (RaptTV)
A nagyböjt kezdetével, vagyis az idén február 22-ére eső hamvazószerdával, a farsangi időszak hivatalosan véget ér. Ám azért az elkövetkező két hét programkínálatában is találunk még szép számmal farsangi ajánlatokat, s természetesen mi is szemezgetünk ezekből. A héten sem marad el szabadtéri programajánlatunk, és egy extra tippel is szolgálunk Gryllus Vilmos rajongóinak.

Farsang a Várkert Bazárban

Február 12-én egész napos farsangi programokat szerveznek a Várkert Bazárban. 10 és 16 óra között kerül sor az ingyenes kézműves és interaktív programokra. A kézműves asztaloknál készíthettek szemüvegeket, álarcokat különféle mintákkal, maszkokat gipszszalagból vagy akár busóálarcot is. Ha pedig készen vagytok alkotásaitokkal, különleges interaktív játékokban vehettek részt. A napot két belépődíjas program színesíti: délelőtt a Makám Bogárbál koncertjére, délután pedig a Klasszikusok kicsinek és nagyoknak zenés programra válthattok jegyet.

Karneváli Kavalkád a Zene Házában


„Farsang három napjába, nem vittél el a táncba, ha nem viszel el még ma, nem önthetsz meg húsvétra!” – hangzik fel a magyar népdalban farsang idejéről a tanítás. Mi tehát most a dolgunk? Izzon fel tulipirosra a kedvünk, táncoljunk, vigadozzunk! Budapesttől Brazíliáig, Barcelonától Berlinig karneváli muzsikák, vidám táncdallamok pezsdítik fel a februárt. A Zene Háza Muzsikáló Zenekar hazai és egzotikus, könnyű és klasszikus zenei darabokkal, karneváli muzsikák kavalkádjával készül e napra.

Ki a szabadba!


A Sas-hegyi Látogatóközpontban ezen a hétvégén madárgyűrűzésre és madárkalács-készítésre nyílik lehetőségetek. A téli vendégek közül fenyőrigókkal, havasi szürkebeggyel is találkozhatnak a szerencsések, a madarászoktól pedig megtudhatjátok, hogyan és miért kerül gyűrű a madarak lábára. A Dunakanyarban is izgalmas programmal várnak a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai: vasárnap hódlesre indulhattok szakértő vezetéssel. A túrára 6 év feletti gyerekeket és családjaikat várják. Egy délelőtti és délutáni időpont közül választhattok, és érdemes időben regisztrálni, mert a program nagy népszerűségnek örvend.

11. Csepeli disznótor


Ha kedvelitek a hagyományos disznótoros programokat, de nem tudtok vidékre utazni emiatt, akkor a 11. Csepeli disznótor pont kapóra jön nektek. Az esemény a disznófeldolgozással kezdődik reggel 8-kor, amit táncbemutató, valamint a gólyalábasok és busók felvonulása követ. A nap folyamán lesznek még interaktív játékok, kolbásztöltő verseny, zenés és mesés programok. A vigasságot tűzzsonglőrshow zárja. A 700 Ft-os belépő meleg italra váltható az eseményen.

Hangszerkészítő workshop gyerekeknek


Hogyan készíthető néhány egyszerű hangkeltő eszköz a körülöttünk lévő tárgyakból? Hogyan lehet megszólaltatni őket? Hogyan alkalmazhatóak? A műhelymunkán alkalmatok nyílik megismerkedni az újrahasznosítás, az upcycling, a házi készítésű hangszerek, hangkeltő eszközök fogalmával és gyakorlatával, valamint újdonsült hangszereitek birtokában egyszerű zenei játékok alapjait is elsajátíthatjátok. Ahhoz, hogy zenei élményben részesüljünk, nem feltétlenül van szükség zenetanulásra vagy igazi hangszerekre. Az eseményen három különböző hangszert készíthettek el.

+ 1 tipp Gryllus Vilmos rajongóknak


Ezen a hétvégén egyetlen alkalommal ingyen nézhetitek meg Gryllus Vilmos Maszkabál műsorát!

A lenti galériánkban 21 könyvet ajánlunk, amiknek minden szülő könyvespolcán ott a helyük