Borítókép: Alkoholizmus, Pál utcai fiúk, depresszió és feleségverés: Molnár Ferenc valódi élete Forrás: Facebook/Vígszínház - Gordon Eszter

Alkoholizmus, Pál utcai fiúk, depresszió és feleségverés: Molnár Ferenc valódi élete

Molnár Ferenc sorsa még munkásságánál is regényesebb. Fordulatos életútját legendák sora szegélyezi: ő a depresszióra hajlamos, életunt nagypolgári figura, aki szédületes karriert fut be, mesés összegeket tesz zsebre, a legszebb nőket hódítja meg, párbajozik, öngyilkosságot kísérel meg, és nem mellesleg – a magyar irodalom legszebb kamaszregénye mellett – fantasztikus színpadi életművet hagy maga után.

Ő a világ legismertebb magyar szerzője, sokan ünneplik tálentumáért, ugyanakkor sokan fitymálják is: felszínesnek, hatáskeltőnek, ügyeskedőnek bélyegzik. Életműve ugyanakkor bevált siker, ha Molnártól bemutatnak valamit, tutti, hogy tódul a közönség: láthattuk az utóbbi években a Játék a kastélyban-t, az Olimpiát, az Egy kettő, három című örökbecsűt, amiből hollywoodi filmadaptáció is született, vagy a Liliomot, ami hiába bukott meg a bemutató idején, máig Molnár egyik legsikeresebb darabja.

Ugyanakkor drámáit a művészszínházak is előveszik, így tett az Örkény Színház A hattyúval, amit mi streamben néztünk meg, és tényleg elgondolkodtató, szívből ajánljuk mindenkinek.

Molnár regényes életéről a galériában olvashatsz.

Forrás: Facebook/Örkény Színház