Borítókép: Mit csináljunk a hétvégén? 5 tipp a hétvégére családoknak!

Mit csináljunk a hétvégén? 5 tipp a hétvégére családoknak!

Úgy tűnik, visszavonhatatlanul megjött és már marad is az ősz, de ez nem ok arra, hogy otthon porosodjunk. Mert esős időre is vannak remek tippjeink, például a Közlekedési Múzeum időszaki kiállítása, amelyet már kevesebb, mint egy hónapig nézhettek meg. A héten zajlik a könyvtárak ünnepe is klassz programokkal és az izgalmas éjszakai állatnézős túrák is újraindultak a Vadasparkban.

Kihagyhatatlan kiállítás közlekedésrajongó kicsiknek és nagyoknak

Már csak október 31-ig látogatható a Közlekedési Múzeum „Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik” című nagysikerű időszaki kiállítása Kőbányán az Északi Járműjavítóban a közlekedésrajongó kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Közlekedési Múzeum új időszaki kiállításával várja a családokat, fiatalokat és közlekedésbarátokat leendő új otthonába, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokába, amely több mint 2000 négyzetméteren nyújt betekintést ennek a varázslatos, műemléki védettségű, ipari örökségi területnek a lelkébe.

Még több infót a Szélforgón ITT találsz!

Éjszakai kaland a Vadasparkban

Ismét itt a lehetőség az esti kalandozásra a Vadasparkban. Az éjszakai szakvezetés során a látogatók szakvezető kíséretében bepillantást nyerhetnek a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe. Az ittlakó állatok némelyike éjszakai életmódot folytat, így mikor a nap lenyugszik, ők akkor kezdik – vagy épp folytatják – a szokásos napi rutint: esznek, játszanak, vadásznak, vagy éppen aktív társadalmi életet élnek. Bárki részt vehet az éjszakai túrákon, aki nem fél a sötétben, és szereti a kalandokat.

Még több infót a Szélforgón ITT találsz!

Könyvtárünnep

Október 10-ig zajlanak az Országos Könyvtári Napok eseményei, melyek keretében több izgalmas gyerekprogramra is sor kerül. Szombaton a Sárkányos Gyerekkönyvtárban a Marica Produkció indián bábmeséjét nézhetitek meg, aminek különlegessége a homokanimációs kiegészítés. Ugyanitt vasárnap Kárász Eszter ad könyvtári rokkendroll koncertet. A Dagály utcai könyvtárban egy furfangos székely mesét nézhettek meg, Kelenföldön pedig a suszter manói szórakoztatják a gyerekeket a Könyves Vasárnapon.

Még több infót a Szélforgón ITT , ITT , ITT és ITT találsz!

Állatok világnapja ráadás

Ha a múlt hétvégén lemaradtatok az állatok világnapja eseményeiről, akkor most szombaton bepótolhatjátok a mulasztást. A Természettudományi Múzeumban Ismeretterjesztő előadásokkal, az "Állati jó bemutató" című programmal, állatsimogatóval és a MintaPinty Zenekar koncertjével várják a látogatókat. Kísérőprogramként az MTM Mozi Kids keretén belül állatos tematikájú rajzfilmvetítést tartanak gyermekek számára a Semsey Andor teremben.

Még több infót a Szélforgón ITT találsz!

Egész napos élménykavalkád vár a Múzeumkertben

Október 9-én, szombaton különleges koncertek, családi programok, zenei workshopok és filmek hozzák közel a Kaukázus világát, valamint a magyar táncházmozgalom múltját és jelenét a Múzeumkertben megrendezett Pont Fesztiválon. A fesztivál 2017 óta hozza el Budapestre a világ csodáit, vagyis az UNESCO által szellemi kulturális örökségként jegyzett kincseket. Idén a magyar hagyományok megjelenítése mellett Grúzia és Örményország kultúrájából merítenek a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretein belül megvalósuló programok.

Még több infót a Szélforgón ITT találsz!

További ötletekre vágysz, mit lehet egy esős hétvégén csinálni? Íme a tippek!