Borítókép: Mit csináljatok, hova menjetek a hétvégén? Íme 5 szuper tipp!

Mit csináljatok, hova menjetek a hétvégén? Íme 5 szuper tipp!

Úgy tűnik, ez a melegrekordok nyara lesz, így ezen a héten sem maradhat ki egy újabb hűsítő, nyári válogatás – ezúttal a Budapest környéki legjobb tófürdőket mutatjuk be nektek. A hétvégén kerül sor a szolnoki Palacsintafesztiválra, a Vasúttörténeti Parkban a magyar vasutazás 175. évfordulóját ünnepelhetitek meg, és Szentendre is kedves fesztivállal várja a látogatókat ezen a hétvégén. És mint minden héten ingyenes szünidős városi eseményeket is gyűjtöttek a Szélforgósok a hétre.

TOP 10 Budapest környéki tófürdő

Ha már unjátok a városi strandokat, kerekedjetek fel, és irány a tófürdő! Itt a természet lágy ölén gyakran kevesebbet kell fizetnetek a belépőért, viszont azt vegyétek számításba, hogy egyes helyek csak autóval közelíthetőek meg könnyen. Segítségként Volánbusz menetrendet is belinkeltük nektek, ahol erre lehetőség van.

Kattints IDE további részletekért!

Palacsintafesztivál nem csak édesszájúaknak

július 16. és 18. között immár 5. alkalommal kerül megrendezésre a szolnoki Palacsintafesztivál a Széchenyi Parkerdő területén található NEFAG erdei játszótéren, illetve vadasparkban. A fesztiválra váltott napijegyek az adott napon többszöri belépésre is érvényesek, így akár ebéd előtt és a délutáni alvás után is kilátogathattok a fesztiválra. A fellépők között olyan nagy kedvencek is szerepelnek, mint Halász Judit, az Alma együttes, Farkasházi Réka és a Tintanyúl vagy Bíró Eszter. A programok közül nem maradhat ki a palacsintasütő verseny, de lesz vadasparki állatsimogató, kerékpártúra lehetőség és Öko játszóház is.

További részleteket ITT találsz!

175 éves a magyar vasút

A magyar vasút 175 éves fennállását a Vasúttörténeti Parkban ünnepelheti meg minden érdeklődő számos érdekes és egyedülálló látnivalóval. Találó elnevezés a programra a Járműparádé, hiszen a Park az állandó kiállításon kívül számos magyar és külföldi vendég jármű-különlegességet is felvonultat majd, amivel egyben izgalmas időutazást is tehetünk a hazai és európai vasút múltjától a jövőjéig. Természetesen a zene sem maradhat ki a programajánlóból: szombaton Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncert, vasárnap pedig az Eszterlánc-mesezenekar koncertezik.

Még több infót ITT találhatsz!

Szentendrei Ister Napok

A járványhelyzet miatt a tavalyi évben a Szentendrei Kulturális Központ sajnos nem tudta megtartani a hosszú évek hagyományára visszanyúló Szentendrei Ister Napokat. Még idén sem a szokásos keretek között rendezik meg a Duna ünnepét: a hagyományos programelemek megmaradnak (nép- és világzenei koncertek, táncház és gyertyaúsztatás, gyerek- és vízisport-programok), de a fesztivál kisebb méretű, kevesebb embert befogadó helyszíneken zajlik majd. Gasztronómiai kiállítók helyett a városi éttermek várják szeretettel a vendégeket.

Kattints IDE további részletek miatt!

Ingyenes budapesti vakációs programok

A Ferenc téri Játszó-Csütörtökön ezen a héten a Búgócsiga Zene lép fel. A Hunyadi téri Gyerekplaccon szombat délután a Belvárosi Betyárok koncertjére csápolhatnak a legkisebbek. Ugyancsak szombaton egész napos biciklis jótékonysági és családi napra várnak titeket a Westend Tetőkertjén. A Városligethez közeli Reformáció Parkban is zajlanak a keddi szünidei programsorozat, a Szabad a játék! eseményei. Következő alkalommal, július 20-án Rolando kápráztatja el a gyerekeket bűvészshow-jával.

Íme még pár hűsítő programötlet: