Borítókép: Van programotok a hétvégére? Van! Íme pár szuper ölet az egész család számára! Forrás: Szélforgó

Van programotok a hétvégére? Van! Íme pár szuper ölet az egész család számára!

Eltelt az őszi szünet, robogunk a karácsony felé, de útközben még számtalan kaland vár ránk. Mint például a Márton-nap, de elcsíphetjük a Múzeumok Őszi Fesztiváljának utolsó hetét, vagy akár az utolsó nyitvatartási napot a Bálint Ágnes Emlékházban.

Mesenap a Belvárosban

Az Astangajóga Alapítvány, az Eötvös10 Művelődési Ház és a Sivasakti Kalánanda Táncszínház közös Mesenapot rendez vasárnap délután az Eötvös utca 10-ben. A délután folyamán sor kerül kézműves foglalkozásra, megnézhetitek a Régi könyvek meséit, amely az ókori Indiába kalauzolja el a nézőket. A nap a mesék feldolgozását segítő interaktív tárgyanimációs játékkal zárul. A program ingyenesen látogatható a hatályos járványügyi jogszabályok szerint.

Még több infót a Szélforgón ITT találsz!

Márton-nap az arborétumban

Idén a november 11-ei Márton-nap csütörtökre esik, így mind a jeles nap előtti, mind az azt követő hétvégén találunk a kínálatban Márton-napi programokat. November 7-én, vasárnap például a Budakeszi Arborétumban várják a családokat kézműves foglalkozásokkal, mesés kincskereséssel, népi játékokkal, melegedőként tábortűzzel, sötétedéskor pedig Márton-napi lámpásos sétával. A séta 16:00-kor indul és körülbelül 17:30-kor ér véget.

Még több infót az Szélforgón ITT találsz!

Évzáró látogatói nap a Bálint Ágnes Emlékházban

Szeretettel várnak minden kis és nagy Bálint Ágnes-rajongót egy késő őszi, közös időtöltésre az emlékház idei utolsó nyitvatartási napján. A kicsiknek ismét lehetőségük nyílik a Futrinka utca apró, színes házainak felfedezésére: őrködhetnek a Morzsa-lakban; Mazsolával süthetnek-főzhetnek a Tökházban; a Csőrszerkesztőségben megismerkedhetnek egy régi írógéppel, vagy a Köcsög házban Cica micának „koncertet” adhatnak a mini zongorán. A gyerekek mellett a felnőttek is új élményekkel, ismeretekkel gazdagodhatnak az írónő személyes tárgyaival berendezett lakóházában.

Még több infót a Szélforgón ITT találsz!

Az ódon villa titka

Lassan a végéhez közeledik a Múzeumok Őszi Fesztiválja, amelynek kínálatából most egy izgalmas, nyomozós programot ajánlunk nektek. November 6-án a Ráth György-villába várják a kalandkedvelő családokat, ahol egy alaprajz és egy nyomozati jegyzőkönyv segítségével kell megoldaniuk a több százéves rejtélyt. A híres 19. századi műgyűjtő otthonába a villa egész személyzete a méltóságos úr eltűnt csecsebecséjét keresi. A nyomozás során a történelmi hagyatékokat ápoló Mare Temporis művészei és múzeumpedagógusaink elvezetnek a századforduló mesés világába, és megmutatják a szecesszió különleges kincseit.

Még több infót a Szélforgón ITT találsz!

Csiribiri családi délután

Bár kint egyre gyakrabban borongós és szürke az idő, a Klebelsberg Kulturkúria havonta megrendezésre kerülő családi napjának novemberi alkalmán is színes programokkal várják az egész családot. A délután folyamán a szokásos kézműves foglalkozások mellett bemutatásra kerül a Barboncás Társulat vásári bábjátéka, amely Tombácz János szatymazi pásztorember két meséjéből készült és a Tiszavirág címet viseli. A bábelőadás után pedig a Kiskalász zenekar lemezbemutató koncertjére vagytok hivatalosak.

Még több infót a Szélforgón ITT találsz!

Na és mit csináljatok, ha esik? Íme még pár tipp: