MINDJÁRT PÉNTEK: Valentin-napi és anti-Valentin-napi programok

Borítókép: MINDJÁRT PÉNTEK: Valentin-napi és anti-Valentin-napi programok
Jégszobrászat, bábszínházi premier és romantikus film – tudjátok, azzal a csajjal a Downton Abbey-ből – friss programajánlónkban.

Családi fesztivál 2 in 1
Jégvirág Fesztivál és Csokoládé Karnevál

Zsolnay Kulturális Negyed, Pécs, 2014. február 14–16.
A korizást, a jégszoborépítést és a tél egyéb fagyos örömeit csokikóstolgatással kombinálhatjuk hazánk legnagyobb és legszebb kulturális negyedében. A tér hatalmas jégpályává alakul, körös-körül pedig a helyi kézműves csokoládék kiállítása és vására várja mindazokat, akik a lemozgott kalóriákat sürgősen pótolni szeretnék. A koripályát egészen március 7-ig élvezhetjük. zsn.hu, facebook-esemény itt és itt.
Korhatár: nincs
Belépőjegy: nincs, a program ingyenes! Viszont néhány ponton regisztrációhoz kötött; további infó...

Ingyenesen letölthető mintás papírok az Éva Kreatív – Papír különszámból! Kattints a linkre!

Bábszínházi premier
Hanyistók – avagy a grófkisasszony és a lápi szörny története

A győri Vaskakas Bábszínház előadása. Író: Pallai Mara, rendező: Tengely Gábor, tervező: Michac Gábor, főszereplők:György Zoltán Dávid, Gergely Rozália, bemutató: 2014. február 16. vasárnap 11 óra, további előadások: lásd itt.
Egy kapuvári legendát dolgoz fel a Vaskakas legújabb bemutatója; eszerint egy lápi szörnyet fognak ki a kapuvári halászok, akinek az ujjai között úszóhártya feszül és csak nyers halat meg békát hajlandó fogyasztani. Mi lesz a sorsa a kapuvári kastélyban? A bábszínházi ősbemutató természetesen a mai kor számára is érvényes üzenettel bír. További infó...
Korhatár: 5 éven felülieknek ajánljuk
Belépőjegy: 1000 Ft.

Még egy fesztivál
II. Budapesti Halfesztivál


forrás

Józsefváros, Palotanegyed, Budapest, 2014. február 13–16.
Ponty, harcsa, csuka, kecsege. Tokhal, cápa, tonhal, lazac. Garnéla, szurimi, kaviár, szusi. A magyar folyók és tavak halállománya éppúgy kóstolható a halfesztivál standjain, mint az ázsiai vagy amerikai specialitások. A szervezők nem titkolt missziója, hogy népszerűbbé tegyék a könnyű, egészséges halhús fogyasztását itthon is.budapestihalfesztival.hu
Korhatár: nincs. Vigyázat, szálka!
Belépőjegy: nincs, a program ingyenes!

Filmpremier
Téli mese

Rendező: Akiva Goldsman, főszereplők:Colin Farrell, Jessica Brown Findlay, Jennifer Connelly, Russell Crowe, bemutató: 2014. február 13.
Az biztos, hogy idén a Valentin-nap rajongói is megkapják, ami jár nekik. Ezúttal például egy Manhattanben játszódó romantikus dráma formájában. A száz évvel ezelőtti kosztümös kor és a jelen egyformán helyet kap itt. Hősünk, Peter időutazást hajt végre, hogy visszahozza az árnyékvilágba tuberkulózisban elhunyt szerelmét, akit a Downton Abbeyből megismert Jessica Brown Findlay alakít.

Korhatár: 12 év
Egy mozijegy ára: például a kaposvári Cinema Cityben 1190 Ft.

Kiállítás
Gobbi 100

Bajor Gizi Színészmúzeum, Budapest, 2014. február 23-ig,nyitva szerda–vasárnap 14–18 óráig
Gobbi Hilda lelkesedése hozta létre többek között a Bajor Gizi Színészmúzeumot is. Most a rengeteg karaktert hitelesen megformáló Gobbi Hildának kevésbé ismert arcait mutatja be egy kiállítás: a jó házból való úrilányét, a nehézségekkel küzdő pályakezdőét, a páratlan színházi szervezőét, eközben a korszak hangulatáról és a pályatársakról is mesél. bajorgizi.hu, szinhaziintezet.hu
Korhatár: 14 év fölött ajánljuk
Belépőjegy: 800 Ft, diák–nyugdíjas: 400 Ft

Színház
Moliére: Tartuffe


Fotó: Szkárossy Zsuzsa

A Pinceszínház előadása. Rendező: Frenkó Zsolt, főszereplők: Dobó Kata, Józan László, Ábel Anita, bemutató: 2014. február 13. csütörtök 19 óra, további előadások: lásd itt.
Tartuffe éppen 350 éve az álszentség megtestesítője. Mondhatnánk, hogy a passzív-agresszív viselkedésé is, de Moliére talán még nem ismerte ezt a kifejezést. Ezek mind emberi vonások, és hát tudjuk, nincs új a nap alatt. Úgyhogy most aztán nézhetünk. Már megint. pinceszinhaz.hu
Korhatár: 12 év fölött ajánljuk
Egy jegy ára: 2800 Ft

Szöveg: Eörsi Sarolta, Móray Gábor, Szjnick. Ez a cikk részben válogatás az Éva magazin Kimenő oldalairól.