Milyen magyarként Szicíliában élni?

Borítókép: Milyen magyarként Szicíliában élni?
Mintha egész évben nyaralnál? Vagy már fel se tűnik?

Minden igaz, amit általában gondolunk Szicíliáról: finom ételek, csodás tenger, enyhe telek, kaotikus közlekedés. Trapanit, aszicíliai kisvárost Bögi Zsuzsanna, 37 éves légikísérő mutatja be nekünk. Az interjú teljes egészében a július–augusztusi Évában olvasható.

A város melyik részén laksz?
Trapani külvárosában lakom, az egyetem mögött, kilátással a tengerre. Csendes környék, nyáron a strand csak egy perc séta – azt hiszem, nem is kell tovább magyaráznom, miért is ezt a részt választottam. Aki szereti a tengert, mint én, annak a napjait boldoggá teszi, ha mindennap vethet egy pillantást a nagy vízre.

Képeslap Cefalùból – kattints!

Mi jellemző a lakóhelyedre a különböző évszakokban?
A hosszú, forró nyár általában májustól októberig tart, de a fő turistaszezon július elejétől augusztus végéig tart, a többi hónap sokkal csendesebb. A kedvencem a szeptember. A nagy turistaroham már lezajlott, újra van hely a tengerparton, és a víz még nagyon finom meleg. Sokszor egy egész partszakasz csak az enyém. Atél február–márciusra tolódott, nem túl hosszú és hazai fogalmakkal mérve nem is túl hideg. Amikor a leghidegebb van, akkor sincs kevesebb plusz 6–8 foknál. Bár sok lakásban nincs fűtés, az enyémben szerencsére van. Tavasz és ősz szinte nem létezik vagy csak nagyon rövid ideig tart.

Hol szoktál vásárolni?
A környéken egyáltalán nincsen pláza, marad az ABC és a kis ruhabolt, cipőbolt. Valahogy úgy, mint a régi időkben: mindent máshol, más boltban. Bár van egy központi utca sok üzlettel: ha tehát a vásárolgatás a cél, akkor oda megyek.

Olvasd el a teljes interjút főzésről, szicíliai életérzésről a július–augusztusi Évában! :)

Szöveg: Biczó Gabriella, fotó: Éva magazin /Teodora Mihacsi, Europress, Profimedia.hu