Megjelent Kásás Tamás életrajzi könyve

Borítókép: Megjelent Kásás Tamás életrajzi könyve
Kása elmesélte, M. Kiss Csaba leírta.

– Azért vállaltam fel, hogy az életem megjelenjen egy könyvben, mert már nem vagyok aktív élsportoló – mondta Kásás Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó a Kása című könyv sajtóbemutatóján. – Már korábban is többen megkerestek, de nem akartam úgy bemenni az öltözőbe, hogy az utcán, a kirakatokban mindenhová a rólam szóló könyv van kitéve.


A könyv kiadója az Ulpius-ház. bele is lapozhatsz digitálisan.

A sajtóbemutató pódiumán jelen volt Tamás mellettM. Kiss Csaba, aki mondatokba öntötte Kásás Tamással folytatott beszélgetéseit és Greskovits Endre, a könyv szerkesztője.

Nem próbáljuk titkolni, hogy némi személyes érintettségünk is van a Kása-könyv létrejöttében: M. Kiss Csaba felesége, Pócsik Anita az Éva főszerkesztője és Kásás régi barátja.– A mi kapcsolatunk mögött egy nő van – mondta Csaba a sajtóbemutatón is, majd elmagyarázta, hogy Anita sokáig vízilabdázott és a családja révén is több szállal kötődik a sportághoz.

„Most, hogy abbahagytam a vízilabdát és elkészült életem könyve, leszálltam a sínről" – írja Kásás Tamás az Éva magazinÉletem könyvei rovatában. Olvasd el a teljes cikket a november 21-én megjelenő decemberi Évában!

– A könyv, magam sem tudom, miért és hogyan, olvasmányos lett, ez leginkább Csaba érdeme – mondta Kásás. – Aki eddig olvasta, azt mondta, hogy nem tudta letenni.

– A vízilabdásoknak egész fantasztikusan fanyar, időnként durva humoruk van – magyarázta M. Kiss Csaba. – Tamás történetein is lehet nevetni, ugyanakkor egy tiszta, becsületes embert ismertem meg benne.

Bár a könyvben előforduló „sztorikból" szándékosan nem idéztek a sajtóbemutatón, sokat sejtetően elmondták, hogy vannak a könyvben olyan eddig el nem hangzott történetek és fordulatos részletek, amelyek a „sztorizást" kedvelők érdeklődésére is számot tarthatnak. A könyvbe belelapozva meg tudjuk ezt erősíteni. Tamás láthatóan zavarban volt és nem is hallgatta el, hogy jobban örülne, „ha senki sem lenne itt". Hangsúlyozta viszont, hogy azért vállalta a könyvben való szereplést, mert biztos volt benne, hogy „igényesen és nem szaftosan" megírt könyv lesz belőle. Reméljük, nem elfogultságból mondjuk, de szerintünk így is lett!

M. Kiss Csaba – Kásás Tamás: Kása. Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve. Ulpius-ház, 268 oldal, 3999 Ft.