A legmenőbb magyar sorozatok

sorozat,magyar sorozat,színész,főszereplő,Ízig-vérig,Terápia,Válótársak,Aranyélet,tévé Forrás: youtube
Szeretem a magyar filmeket, és mostanában a magyar sorozatokat is egyre jobban élvezem. Például nagyon várom a Gryllus Dorka - Simon Kornél páros főszereplésével beharangozott Ízig-vérig című sorozatot, remélem nem okoz majd csalódást.

Ilyen is rég fordult el velem: egy induló sorozat első részét elmentettem naptári jegyzetként a telefonomba, hogy ne maradjak le róla. A két főszereplő általam rendkívül kedvelt és tehetségesnek tartott színész, Gryllus Dorka és Simon Kornél, a beharangozó meg a főcím pedig azonnal levett a lábamról. Ízig-vérig a produkció címe, március 25-én tutira ott ülök majd a tévé előtt, hogy csekkoljam, valóban jó lett-e. Vagy legalábbis nekem bejön-e.

Ízig-vérig: magyar ötlet alapján

A 10 epizódos sorozat különlegessége, hogy teljesen magyar ötlet alapján, hazai fejlesztésként valósul meg, főrendezője pedig Herendi Gábor. A produkciót a Paprika Studios gyártja, forgatókönyve pedig Búss Gábor Olivér (Üvegtigris), Trunkó Bence (Argo), Divinyi Réka (Csak szex és más semmi) és Rudolf Péter írói közreműködésével készült. Vagyis nem bízták a véletlenre a szöveget a film producerei, hiszen ezek az írók igazi siker -forgatókönyvírók. Ha csak fele annyira lesz jó a sorozat maga, mint a főcím, akkor tuti, hogy sokaknak a kedvence lesz. Arról nem is beszélve, hogy jelenleg a gasztro-témák egyébként is kapósak, és az ínycsiklandó ételek látványától mindenki legszívesebben elindulna a Balatonra, hogy egyen valami igazán finomat. Mindezek mellett szórakoztatónak is ígérkezik, szóval, izgatottan várom a kezdést, majd szóljatok, hogy nektek tetszett-e az első rész!

A Válótársakat is nagyon szerettem

Persze, lehet velem nem egyetérteni, hiszen az emberek ízlése nagyon különböző, de szerintem a Válótársak is egy szépen filmezett, jó színészekkel készült szórakoztató sorozat volt. Ok, hogy nem magyar ötlet, hanem holland forgatókönyv magyarítva, de ez most mindegy is, minden epizódban voltak valóban vicces jelenetek, szerethetők a karakterek, és őszinte örömömre a sorozatok sikerszériája nem állt meg itt, hanem sorra készülnek a színvonalas továbbiak is.

A három férfi főszereplő a Válótársakban : Stohl András, Scherer Péter és Lengyel Tamás. A kerettörténet röviden annyi, hogy három férfi egy házba költözik, mert válófélben vannak. Csajoznak, főznek, mosnak, söröznek…

Sokaknak az Aranyélet az etalon

A Terápia, az Aranyélet, meg a Társas játék: ők kezdték újra a magyar sorozatok sikerszériáját, mindhárom HBO produkció. Egyik jobb, mint a másik, szerintem bármelyiket elkezded nézni, akkor ott ragadsz. Ugyanitt kell megemlítenem, hogy vannak olyan most futó sorozatok is, amelyek nekem például egyáltalán nem tetszenek, de biztosan léteznek olyanok is, akiknek pedig ezek jöttek be, és így van ez jól.

Van, aki A tanárra van rákattanva

A Tanár az RTL Klub saját gyártású televíziós sorozata, szombat esténként megy. Egy iskolai közösség hétköznapjaiba enged bepillantást, a suli persze kitalált. Főszereplője Nagy Ervin vagyis Vasvári Szilárd, fizika-, kémia- és testneveléstanár. A sorozat igazából különálló részekből áll, olyan közéleti, társadalmi kérdéseket feszeget, mint például az örökbefogadás, az identitáskeresés vagy a tinédzserek rivalizálása. Minden részben egy-egy diák élete van a középpontban, na meg a Tanár. A kolléganőm mesélte, hogy egyszerűen annyira rákattant a sorozatra, hogy a vetítés időpontjában nem megy sehova, nem lép ki a lakásból, mert azonnal látni akarja a legújabb epizódot, pedig nem is Nagy Ervin rajongó. Ez nem jelenthet mást, mint azt, hogy a sorozat jól sikerült!

Summázva az eddigieket, tök jó, hogy újra készülnek magyar sorozatok, szerencsére a legtöbb nézhető is, és szorítunk, hogy még ennél is több legyen!