Ízek, imák, szerelmek

Borítókép: Ízek, imák, szerelmek
Ebben az önéletrajzi ihletésű filmváltozatában Julia Roberts játssza el a mindent elveszítő, majd csodás tájakon, csodás kalandok útján önmagára találó nő történetét, melyben partnerei között van a sármos Javier Bardem is!

Az Ízek, imák, szerelmek című film forgatókönyve Elizabeth Gilbert nagysikerű, saját életén alapuló könyvéből készült, mely gyorsan bestsellerré vált.

Liz Gilbertnek (Julia Roberts) mindene megvolt, amire a modern nőnek szüksége lehet: férj, ház, karrier, belátható távlatok – ám rájön, hogy egyikre sem vágyik. Liz egy csúnya válás után lelki válságba kerül, ezért vakmerő lépésre szánja el magát: egyéves fizetés nélküli szabadságot vesz ki, és nekivág a világnak, hogy visszataláljon önmagához. Gyönyörű, egzotikus utazása során Olaszországban belekóstol az evés örömeibe, Indiában megtapasztalja az ima erejét, végül Bali szigetén, saját maga számára is váratlanul rátalál a belső békére és a szerelem egyensúlyára. A valós történeten alapuló Ízek imák szerelmek bebizonyítja, hogy többféle út vezet a boldogsághoz, és csakis rajtunk múlik, hogy elindulunk-e valamelyiken.

Főszereplők: Julia Roberts, Javier Bardem, James Franco, Billy Crudup.
Rendezte: Ryan Murphy

Mozibemutató: 2010. október 14.
Hivatalos honlap: www.eatpraylove-movie.net


Nézd meg a képgalériát!© 2010 Columbia TriStar Marketing Group, Inc. All Rights Reserved.

Julia Roberts első megjelenésekor, 2006-ban olvasta Elizabeth Gilbert Ízek, imák, szerelmek (Eat Pray Love) című önéletrajzi regényét, és azonnal beleszeretett. „Mindannyiunk életében eljön az a pillanat – magyarázza Roberts –, amikor újra kell gondolnunk, hogy kik vagyunk, és mit akarunk az élettől."
Liz egész egzisztenciáját kockára teszi, hogy választ találjon ezekre a kérdésekre. Utazása különleges és nagyon látványos, de olyan tanulságokat hordoz, amelyek bármelyikünk életére alkalmazhatók.

A forgatás helyszínei hűségesen követték az alapművet, ami technikai szempontból hatalmas feladatot jelentett, ugyanis a forgatás a három földrészen ívelt át. New Yorkban kezdték a munkát, innen Olaszországba utaztak, ezután következett India, az utolsó állomás pedig Bali volt. „Ugyanazt az érzelmi utat jártam be, mint Liz – mondja Roberts. – Fantasztikus élmény volt.”

Íme egy igazi recept Ízek, imák, szerelmek módra: Pizza Napoletana módra

Hozzávalók:

- 1 kg liszt
- 25 g élesztő
- 6 dl langyos víz
- 1 evo˝kanál olívaolaj
- 1 teáskanál só

Tedd az élesztőt a vízbe, és keverd benne simára. Fokozatosan öntsd bele a lisztet meg az olívaolajat, és keverd ki. Ha már olyan sűrűa tésztaalap, hogy nehéz keverni, kézzel gyúrd sima cipóvá. Tedd nagy, kilisztezett tálba, és takard le. Szobahőmérsékleten keleszd a kétszeresére, ez körülbelül egy-két órát vesz igénybe. Helyezd a tésztát kissé belisztezett deszkára, a tetejét is szórd meg kevéske liszttel, és középro˝l kifelé haladva húzd kerek lappá. Rakd meg a tetejét hámozott, apróra vágott paradicsommal és ízlés szerinti mennyiségű mozzarellával.Tedd 250 fokosra előmelegített sütőbe, és addig süsd, míg nem keletkezik rajta barnás kéreg. Tálalás előtt díszítsd a közepét két bazsalikomlevéllel.