Borítókép: 14 gyerekkönyv, ami most nagyon dübörög Forrás: Pixabay.com/ Victoria Borodinova

14 gyerekkönyv, ami most nagyon dübörög

Az olvasás új világot nyit. Minden történet a lelkedet gazdagítja. Könyvet olvasni, gyerekként is menőség. 14 csodás könyvet hoztunk most nektek, az 1 éves korosztálytól, a 14+-os gyerekekig.

Manapság, szülőként az egyik legnagyobb kihívás az, hogy a kütyükkel teli világban, gyerekeinket megismertessük a könyvekben rejlő világok szépségével. Olvasó emberré válva nem csak új ismereteket szerzünk a világról, az olvasás ennél többet ad. Minden könyv egy új világ, egy új szín, melyek segítségével meghatározhatjuk helyünket a világban. Minden olvasásra fordított idő testünk fiziológiás működését segíti: lelassulunk, nyugalmi állapotba kerülünk, szinte olyan ez, mint egy jó relaxáció.

Az esti olvasásnak -a pszichológusok szerint- olyan rutinnak kellene lennie, mint a fogmosásnak vagy a mosakodásnak. Az esti mese nem csak egy történet, amit anya vagy apa mond. Az esti mese egy közös élmény, a kötődési folyamat egyik hasznos építőköve.

Ha egy kisgyerek megszokja a könyvek jelenlétét, később rájön, hogy tartalmasabb élményhez jut általuk, mint a pillanatnyi élményt adó tabletből.

14 könyvet hozunk most nektek. Galériánkban ezek közül -magyar és külföldi szerzők műveiből- szemezgethettek: