Advent utolsó hétvégéje is számos családi programot tartogat

Borítókép: Advent utolsó hétvégéje is számos családi programot tartogat Forrás: Szélforgó
Az ünnepi készülődés közepette is érdemes lesz kimozdítanod a családot; nézzetek szét valamelyik adventi vásárban, vagy kiránduljatok egyet olyan helyekre, ahol elkerülhetitek a tömeget. De ünnepre hangoló programokkal vár a Gödőllői Királyi Kastély és a Természettudományi Múzeum is. Ajánlónk segít, merre induljatok!

Ezen a héten is készülődünk, sütünk, főzünk (na jó, azt még nem), díszítünk. Persze nem hagyjuk ki a sétát, túrát, kirándulást sem (ki mennyit bír szuflával és idővel), mert borongós időben sincs jobb gyógyír a bajokra, mint a friss levegő. És ha kedvünk tartja, valamelyik adventi eseményre is ellátogatunk.

Ünnepi készülődés otthon

Elkészült az adventi naptár és adventi koszorú, de a lakás feldíszítésére még nem jutott idő? Van 5 igen egyszerű, a gyerekekkel is könnyen megvalósítható ötletünk, ami akkor is sikerülni fog, ha nincs lehetőségetek alapanyagot vásárolni, mivel nagy valószínűséggel mindent megtaláltok a kézműveskedéshez otthon is. És persze a finomságok sem maradhatnak ki az ünnepi készülődésből. Gyöngyi ikerfiaival már elkészítette az évek során kikísérletezett legfinomabb mézeskalácsokat. A receptet tavaly megosztotta veletek, de biztos idén is jól jön majd!

Forrás: Szélforgó

5 budapesti kirándulóhely, ahol elkerülhetitek a tömeget

Ha leesik egy kis hó szombat-vasárnap mindig ugyanaz történik: tömegek lepik el a Normafát, így hétvégénként rengeteg sétálni vágyó, friss levegőt szívni kívánó budapesti távozik csalódottan a főváros első számú kirándulóhelyéről. Arra gondoltunk, megspóroljuk nektek a csalódást, hogy ha már egyszer nekiindultatok, legyen klassz élmény a családi séta. 5 olyan helyszínt gyűjtöttünk össze, amelyek mind Budapest határain belül találhatóak, és jó eséllyel meg tudjátok tartani a másfél méteres távolságot is embertársaitoktól. Van közöttük a város közepén lévő, mégis eldugott helyszín, de kellemes erdei-mezei sétatippeket is találtok a válogatásban.

Forrás: Szélforgó

XX. Adventi Kastélynapok

Az év legbensőségesebb időszakában újra ünneplőt ölt a Gödöllői Királyi Kastély. Immáron 20. alkalommal, színes családi programokkal és gazdag látnivalóval várnak minden kedves látogatót. A királyi család az 1870-es években a legkisebb gyermek, Mária Valéria kedvéért szívesen töltötte a karácsonyt Gödöllőn., s aki most hétvégén eljön ide, ismét részesülhet a régmúlt idők hangulatából. Kicsik és nagyok gyermekelőadásokat láthatnak, koncerteket hallgathatnak, valamint ajándéktárgyakat és karácsonyi dekorációkat készíthetnek a gyermekfoglalkoztatóban. Minden korosztályt gazdag kínálattal vár a kézművesek és iparművészek karácsonyi vására .

Forrás: Szélforgó

Belvárosi Advent

A Belváros szívében ünneplésre várják advent utolsó hétvégéjén a családokat. December 18-án a Szabadság téren Polgári Adventre hívják a fiatal családosokat és az idősebb generáció tagjait is, hogy együtt készülődjenek meghittségben, örömben karácsony ünnepére. A 11:00 és 17:00 óra között zajló ingyenes eseményen fellép többek között Fabók Mancsi és a Kolompos együttes. A színpadi programok mellett mézeskalács sütés, karácsonyfadísz készítés, tűzzománc készítés, karácsonyi fotósarok és állatsimogató is.

Forrás: Szélforgó

Adventi mix

A Magyar Természettudományi Múzeumban, advent negyedik hétvégéjén is folytatódik az ünnepi készülődés. December 18-án újabb állatfajokkal találkozhatnak testközelből a látogatók, és természetesen ezúttal sem feledkeznek meg a gyerekekről sem. A Rákosmenti Advent színpandán szombaton délután az Alma együttes ingyenes koncertjét hallgathatjátok meg, a Bikás parkban pedig a Jégvarázs rajongókat várják 16:00 órától. Vasárnap Pomázon a Napraforgó Meseszínház karácsonyi meséjét élvezhetitek, Óbudán pedig délelőtt a Belvárosi Betyárok koncertjét, este pedig a Kaláka klasszikus betlehemi műsorát.

Forrás: Szélforgó