A csillagok állása szeptemberben

Borítókép: A csillagok állása szeptemberben
Mit hoz számodra az ősz? Pár tipp és jótanács az univerzumból, csak Neked!

Szűz (VIII. 24. – IX. 23.)
„Tiszta lappal, tiszta szívvel”
Hó elején érdemes a kommunikációra figyelni, 10-e felé pedig kihasználni a fantasztikus lehetőségeket. E nap körül ugyanis alkalom adódik több téren is tiszta lappal indulni. Módod lesz a munkádban is kiteljesedni, de életed érzelmi részét se szorítsd háttérbe. Szeptember közepére aztán teljesen kinyílsz, tőled szokatlan módon olyan pikáns témákról nyilvánítasz hangosan véleményt, amikről máskor nem ejtesz ki egy szót sem. Ahogyan megyünk ki 
a hónapból, elbizonytalanodhatsz – kicsúszhat kezedből a gyeplő 
a hivatásban és a gyereknevelésben is. Állj meg egy percre 
és figyeld, mi a következő lépés.

Mérleg (IX. 24. – X. 23.)
„Elmélet és gyakorlat”
Eleinte többnyire mások magánéletével foglalkozol: szívesen segítesz nekik, meghallgatod őket és együtt keresitek a megoldást. Sajnos aztán muszáj lesz magadba fordulnod, mert egy nem ma kezdődő ügy a robbanás szélére kerül. A családodban viszonylag simán mennek a dolgok, talán csak az okoz kisebb bonyodalmat, hogy amit olyan jól kitaláltál elméletben, a megvalósítás idején már nem megy annyira olajozottan. Csak maradj spontán és figyeld utódaid reakcióit. Szeptember végén szükséged lesz az önuralmadra és a határidők betartására.

Skorpió (X. 24. – XI. 22.)
„A stabilitás meglelése”
Elbizonytalanodsz magadban az első napokban. Esetleg partnereddel kerülsz olyan helyzetbe, amelyben hirtelen nem találsz kapaszkodót. De szép lassan helyreáll az egyensúlyod, megtalálod magadban a biztos pontokat, következésképp kapcsolatodban is minden a helyére kerül. Óriási erőkkel vértez fel a sors a hónap közepe felé, ezeket próbáld meg olyan célra használni, amire érdemes, ami előrevisz. Mindemellett kitör belőled a kalandvágy, a játékosság. Vond be a családot, vidd magaddal a pereputtyot, még az ismerősöket is!

Nyilas (XI. 23. – XII. 21.)
„Nyugalom és felpörgés”
Valószínűleg szükséged lesz egy kis kikapcsolódásra. Szívesen mennél a természetbe, hallgatnál madárcsicsergést, sőt egy hétre elfelednéd azt is, hogy van újság, rádió és tévé. Ha megteheted, foglalj le egy házikót egy szép vidéken, vidd a biciklid és töltsd meg a tüdődet földillattal, friss levegővel. Visszatérve a dzsumbujba, újra szükség lesz a türelmedre. Most hajtani is érdemes, hiszen van erőd hozzá, és a lehetőségek is adottnak tűnnek. Ha jól döntesz és megfelelő hangnemben állsz ki magadért, megalapozhatod a jövődet.

Bak (XII. 22. – I. 20.)
„Könnyű problémakezelés, 
szellemi erőnlét”
Előfordulhat, hogy újra beiratkozol valamilyen izgalmas tanfolyamra, képzed magad, mert imádsz új dolgokat tanulni. A csúcsokra törsz szakmában, tanulásban egyaránt. Menet közben inkább a barátokra és ne az ellenségekre figyelj. Ha mosolyogsz, ők is visszamosolyognak rád. Lehet, hogy egy régi barátoddal, akivel összekoccantatok, rendeződik a viszony, tisztázni tudjátok a félreértéseket, ami nagy örömmel és lelki felszabadulással járhat – nem csak neked, neki is. Gyermekeiddel nem keményebbnek kell lenned, hanem következetesebbnek. Akkor megértik, mit akarsz.

Vízöntő (I. 21. – II. 20.)
„Esélyek, lehetőségek garmadája”
Talán még most sem megy minden simán érzelmi életedben, hol fent, hol lent vagy hangulatilag. Ez a hullámzás szeptember elejét jellemzi, a második héten már megnyugodhatsz – bizonyára átlátod, mi miért történt. Nagyon 
klassz lehetőségeket kínál az élet 
20-a körül, próbáld meg kihasználni 
a kínálkozó alkalmakat. Előfordulhat, hogy nagyon szeretnél már előrébb jutni a karrieredben, de ezt erőltetéssel nem érheted el. Vagy rafináltnak, vagy nagyon hitelesnek kellene lenned hozzá, s az sem árt, ha a szerencse veled tart.

Halak (II. 21. – III. 20.)
„Hatalmas paradigmaváltás”
Lehetséges, hogy az ősz eleje új felismeréseket hoz az életedben. 
Sokat változol valószínűleg, egy új vetületét láthatod meg a világnak, 
a környezetednek. Ami eddig épp csak oldalfényben volt, arra most reflektor vetül. Szerencsés véletlen terel a siker
irányába, munkahelyeden vagy hivatásodban pozitív változásokat hozva. 20-a körül elérhet egy mélypont, de ezen a hozott lelkierővel átküzdöd magad, és a csatából még erősebben kerülsz ki.

Kos (III. 21. – IV. 20.)
„Hangulati libikóka”
Lehet, hogy szeptember elején inkább választanád a könnyebb utat, valami belső hang azt súgja, mégse tedd. Megéri küzdeni, amit te már meg is szoktál. Aztán hó közepe felé ez 
a menet sétagaloppá lazul, észreveszed, hogy minden téged segít. Az idő, az emberek, a körülmények. Hogy véletlenül se legyen unalmas ez az időszak, október közeledtével megint kihozhat valami a sodrodból. Előnyös lenne, ha diplomatikusan cselekednél, és óvatosan beszélnél. A dühöngés helyett gondolkozz el, milyen felismeréshez 
segít így hozzá a sors. Az iskolakezdés először megijeszt, de aztán belejössz 
a gyermekek tempójába.

Bika (IV. 21. – V. 20.)
„Játékos szerelmi kibontakozás, váratlan ajándék”
Előfordulhat, hogy ártalmatlan kijelentéseket hatalmas támadásnak érzel. Szereted ezt az évszakot, de ezúttal talán kicsit rosszabbul érint, hogy újra hidegebb idők következnek.
Ugyanakkor pároddal harmonikus napokat és estéket viháncolhattok át, hiszen nagyon egymásra találhattok újra. Szeptemberben valami kellemes hullhat váratlanul az öledbe – megbízatás, honorárium, ajándék, utazás… Fogadd el és élvezd ki a meglepetés minden részletét.

Ikrek (V. 21. – VI. 21.)
„Villanások a múltból”
Megeshet, hogy valami apró eset egész hullámzást indít el benned, és olyan régi emlékeket idéz fel, amelyekről már nem is sejtetted, hogy a fejedben vannak. Talán kicsit le is köt ez a téma és boncolgatni is kezded a régmúlt eseményeket. Valószínűleg szeretnéd az érzéseidet magadban tartani, de ez mégsem megy mindig. Egy kedves barát meghallgathat mindenfajta előítélet nélkül. Bizonyára bőven ellátnak munkával is, alig maradhat időd magadra a hónap második felében – ennek ellenére próbálj meg időt szakítani a családra. A közös program pihentet, és egészen másképp kezdesz el újra
dolgozni.

Rák (VI. 22. – VII. 22.)
„Zsonglőrködés helyett szervezettség”
Szeretnél ugyan egyszerre több mindent intézni, több dologra figyelni, de most talán nem vagy képes rá. Ne izgasd fel magad, inkább állíts fel sorrendet, és ami nem fér bele, azt felejtsd el. 10-e után érted bolondul a fél város, vagy legalábbis sokan észreveszik izgalmas vonzerődet. Örülni fogsz a bókoknak, de ha kell, megtalálod a megfelelő válaszokat is. Kezd eleged lenni 
a munkahelyedből? Nézz szét a piacon, de csak akkor vágj bele a változtatásba, ha már biztos az új pozíció.

Oroszlán (VII. 23. – VIII. 23.)
„Apály és dagály 
a kommunikációban”
Téged is meglep, de most nehezen tudod kifejezni, pontosan mit is akarsz. Ebben a kommunikációs zsákutcában eltoporoghatsz egy kis időt: a barátok csak néznek, hogy mi történt veled, az örök céltudatossal. Ne izgasd magad! Hamar kikerülsz a homályból és visszaállsz a rendes pályára. Szeptember közepe felé talán olyan közlékeny leszel, hogy bensőséges titkokat is megosztasz valaki olyannal, aki érdemes rá. Anyagiak terén nagyobb kiadás vár – talán a suli, talán egyéb okok miatt –, de bevételeid is növekedhetnek.

Szöveg: Szálka Sarolta, Illusztráció: Takács Mari
Ez a cikk
Horoszkóp címmel az Éva magazin 2010. évi szeptemberi számában jelent meg. Minden jog fenntartva.