A 10 legrosszabb filmbéli szerelmespár

Borítókép: A 10 legrosszabb filmbéli szerelmespár
Ti kikkel bővítenétek még a listát?

A filmbéli sztárpárosok kicsit olyanok, mint a kényszerházasság: vagy működik köztük a dolog vagy nem, vagy megvan a szikra, vagy nem – az esély fifti-fifti. Ha a párosítás rosszul sül el, attól még a film lehet szórakoztató, szerethető is akár, ám az biztos, hogy nézése közben végig súlyos hiányérzettel fogunk küzdeni. Szerkesztőségi vélemények alapján összeállítottunk egy toplistát, amiben a legrosszabb mozis párok szerepelnek – visszaszámlálás indul!

10. Kardhal: Halle Berry és Hugh Jackman

Hosszas egyeztetés után arra jutottunk, hogy Halle Berrynek mindezidáig csupán egyetlen olyan filmbéli partnere volt, akivel megvolt a szikra, az izzás, és ez nem más, mint a rosszfiú, Billy Bob Thornton a Szörnyek keringőjéből. Egyetértetek?

9. Kegyetlen bánásmód: Catherine Zeta-Jones és George Clooney

Két gyönyörű ember, egy fordulatokban gazdag, szórakoztató film – és nulla kémia.

8. New York bandái: Cameron Diaz és Leonardo Dicaprio

Scorsese alkotását sokan gyűlölték – semmiképp nem nevezhetjük a mester legnépszerűbb filmjének. A sötét hangulatú, nyomasztó képvilágú moziból mi csak a sok koszos pasira emlékszünk, arra, hogy szerelmi szál is volt benne, egyáltalán nem. Tán nem véletlenül...

7. Álmomban már láttalak: Jennifer Lopez és Ralph Fiennes

Értjük mi, hogy a dögös JLo és a szofisztikált angol úriember modern Hamupipőke sztorija jó ötletnek tűnt a producerek szemében, a végeredmény azonban nem hozta a várakozásoknak megfelelő szenvedélyt. Pedig Fiennes Kristin Scott Thomasszal Az angol betegben már megmutatta, milyen is az igazi, lángoló szerelem.

6. Hat nap hét éjszaka: Anne Heche és Harrison Ford

Na de tényleg – mégis, ezt hogy gondolták? Értjük mi, hogy a készítők markáns kontrasztot szerettek volna a New York-i karrierista nő és a vadonban élő alfahím között, ám a két figura közti különbség sajnos áthidalhatatlanra sikerült. Minket egyáltalán nem győztek meg.

5. Drive: Carey Mulligan és Ryan Gosling

Amennyire erős a kémia Ryan Gosling és Michelle Williams között a Blue Valentine-ban, annyira nem érzünk semmiféle vonzalmat Irene és a Gosling által megformált titokzatos figura között. Talán azért, mert nincs is?!

4. Holiday: Kate Winslet és Jack Black

Ebből a filmből mindnyájunknak az angyali Jude, még angyalibb kislányai és a bájos Cameron maradt meg, na meg persze Iris álomháza a puha fotelekkel és a lobogú tüzű kandallóval. Hogy eközben Winslet mivel csapta agyon az időt Hollywodban, arról már fogalmunk sincs.

3. Csak szexre kellesz: Natalie Portman és Ashton Kutcher

Emlékeztek? Nagyjából ezzel a filmmel egy időben jött ki a mozikban egy hasonló témájú romantikus vígjáték, a Barátság extrákkal, amelyben Mila Kunis és Justin Timberlake annyira ragyogót alakítottak, hogy mellettük Kutcher és Portman vérszegény párosa teljesen belemerült a feledés homályába.

2. Hová lettek Morganék?: Sarah Jessica Parker és Hugh Grant

Mind Grant mind pedig Sarah Jessica Parker megosztja a filmkedvelőket – van aki gyűlöli, van aki imádja őket. Ha valaki egyikőjüket sem szereti, sima ügy: nem nézi meg a filmet. Sajnos ez elől az alkotás elől azonban még az is rossz szájízzel kel fel, aki mindkét sztárért odavan. A mozi pocsék, a poénok elcsépeltek, és senki, soha, egyetlen pillanatra sem tudja elhinni, hogy a két főhősnek bárminemű köze lenne egymáshoz.

1. Az utazó: Angelina Jolie és Johnny Depp

Csak azért, mert mindketten ott vannak a "legszexibb" listákon (a top tízben, általában), még nem biztos, hogy jól mutatnak együtt. Inkább agyonnyomják egymást – khm, átvitt értelemben, persze – Johnny ráadásul mintha a szokásosnál dundibb is lenne a filmben... Hiába, ő sem mai fiú, na!

Nos, mi gondoltok? Van, akikkel nem értetek egyet? Ti kikkel bővítenétek még a listát? Várjuk a véleményeket a kommentekben!