Borítókép: Izgalmas programkavalkád a hosszú hétvégén - Csak győzzetek választani! Forrás: Getty Images/svetikd

Izgalmas programkavalkád a hosszú hétvégén - Csak győzzetek választani!

Idén számos helyen, rengeteg programmal várják a látogatókat a fővárosban és környékén az augusztus 20-i hosszú hétvégén. Ezen a héten ezekből az eseményekből válogattunk egy csokorra valót.

Határtalan természet

Koncertek, természetjárás, bringatúrák, kézműveskedés és a Skanzen 168 attrakciója várja a látogatókat az augusztus 20-i hosszú hétvégén. A Határtalan Skanzen tematikus évhez kapcsolódóan augusztus 20-22. között a természetet veszi górcső alá a múzeum. Többek között bringatúrán és természetjáró túrákon fedezhetik fel az érdeklődők a szabadtéri múzeum területét és rejtett kincseit, kézműves foglalkozásokon és játszó udvarokon a természetes alapanyagok és játékok kerülnek középpontba. Növényi festés mellett bibliai kémiai kísérletek, kőzetbemutató, nemezelés, ékszer-, távcső, terméskép készítés, mesék és koncertek színesítik a programot. Augusztus 20-án a belépés ingyenes.

Forrás: Szélforgó

Budaörsi Airshow

Augusztus 21-én izgalmas légibemutatókkal, földi látványosságokkal és gyermekprogramokkal várják a Budaörsi Repülőtéren az egész napos családi rendezvény látogatóit. A programban többek között szerepelnek helikopteres-, műrepülő és ejtőernyős bemutatók, megnézhetitek az oldtimer és harci repülők kiállítását, a gyerekek szórakoztatásáról pedig a Gyerekszigeten gondoskodnak. Fontos információ, hogy a rendezvényre a belépés díjmentes, de az aktuális jogszabályok alapján kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött kiskorú vehet részt az eseményen.

Forrás: Szélforgó

Mesterségek ünnepe

Augusztus 20. és 22. között 35. alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb népművészeti fesztiválját, a Mesterségek Ünnepét. A hajdani vásárok hangulatát idéző családi fesztivált a Budai Várban új helyszínen, a Kapisztrán tértől a Szentháromság térig, idén először ingyenesen látogathatják az érdeklődők. Díszvendégek a türk nyelvű országok, a fesztivál kiemelt témája a vadászathoz és a halászathoz kapcsolódó mesterségek lesznek. Az erdő és a tó tematikához kapcsolódva a kicsiket mesesarok és bábszínház szórakoztatja, míg a felnőttek a látványműhelyekben megismerhetik a vadászathoz és a halászathoz kapcsolódó kézműves mesterségeket, a késes, bőrműves, szaru- és csontfaragó szakmákat és a hálókészítést.

Forrás: Szélforgó

Menjünk múzeumba!

Családi és közönségprogramok, kiállítások, tárlatvezetések és múzeumpedagógiai foglalkozások várják a látogatókat a Magyar Vendéglátóipari és Kereskedelmi Múzeumban az intézmény fennállásának 55. évfordulója alkalmából. Sokak kedvence, a Mesemúzeum is nyitva tart a hosszú hétvége alatt, a belépés ingyenes lesz. Augusztus 20-án és 21-én 10:00 és 17:00, augusztus 22-én pedig 10:00 és 13:00 óra között látogathattok el ide. Augusztus 20. és 22. között az Óbudai csillagutazás nevű óriás társasjátékot is kipróbálhatjátok az Óbudai Múzeumban. Az élő társasjáték a múzeumban kiállított műtárgyak alapján készült.

Fővárosi ingyenes családi programok

Budapesten is számos helyszínen vehetünk részt családi programokon a hosszú hétvége folyamán. A budai Várnegyedben a Tóth Árpád sétányon nyolc állomásos szerepjátékos bemutatót tekintetünk meg augusztus 20-án, a Kapisztrán téren pedig katonai rendészek, toborzók, tűzszerészek, zenészek egész napos bemutatóit. A Városligetben rendezett Gyerekliget programok a Vázsony Vilmos sétány és a Vajdahunyad sétány közötti területen zajlanak majd szintén augusztus 20-án. A Várkert Bazár előtti területen megrendezett Magyar Ízek Utcája színpadán a három nap során olyan nagy kedvencek lépnek fel, mint a Kaláka együttes, az Alma zenekar vagy a Kolompos.

Ha pedig kirándulni szeretnétek, nézzétek meg tippjeinket!