Borítókép:  Magyar Kultúra Napja, titkos erdei kalandozás és gasztroélmények Forrás: Szélforgó

Magyar Kultúra Napja, titkos erdei kalandozás és gasztroélmények

Minden évben január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Ez alkalomból szerencsére nem csak a felnőtteket, de a gyerekeket is nagyon jó programok várják. Emellett figyelmetekbe ajánlunk néhány kirándulást, egy különleges erdei kalandot és egy kihagyhatatlan kiállítást is.

Ingyenes programok a Magyar Kultúra Napja alkalmából

A József Attila-lakótelepi Közösségi Házban a Gardrób Csoport gyermekszínházi előadását nézhetitek meg szombat délelőtt. Az interaktív meseprogram címe: Lilla és Tündérbogyó kincset keres. Szombat délután a Klebelsberg Kulturkúriában várják a gyerekeket a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Rózsavitéz című előadásra. Vasárnap délelőtt pedig a Rákoskerti Művelődési Ház tart ingyenes családi délelőtt a jeles ünnep alkalmából. Mindhárom eseményre előzetes regisztráció szükséges.

Forrás: Szélforgó

Téli Etyeki Piknik

Akik szeretnének ezen a hétvégén egy kicsit kiszabadulni a városból, azoknak kapóra jön a Budapesttől nem túl messzi Etyek, ahol január 22-én rendezik az Etyeki Piknik téli kiadását. A rengeteg finomság mellett igazi farsangi hangulat várja a látogatókat, a legkisebbek pedig akár egy igazi parasztudvarban is látogatást tehetnek vagy ha kifáradnak a sok sétában, rajzfilmvetítésen is részt vehetnek.

Forrás: Szélforgó

Kiránduljunk télen is!

Az elmúlt napokban két nagyszerű kirándulástippet is megosztottunk veletek Facebook- és weboldalunkon. Az egyik egy vadonatúj tanösvény, amely a város közepén található, mégis fás-bokros-erdős környezetben. A decemberben felavatott óbudai Kiscelli-Doberdó tanösvényt kicsiknek-nagyoknak egyaránt ajánljuk. Ugyanígy a Fóti-Somlyó tanösvényt is, amely hossza miatt alkalmas akár kisebb gyerekekkel megtett túrákhoz, ráadásul tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető.

Forrás: Szélforgó

Lázár Ervin mesekiállítás- csak most hétvégén

A Négyszögletű kerek erdő lakói címet viseli Megyeri János szobrászművész kiállítása, amelyet Lázár Ervin népszerű meséje ihletett. A kiállításra a Szentmihályi Kulturális Központban kerül sor január 20. és 23. között. A csütörtöki és pénteki napon óvodás és iskolás csoportokat várnak, szombaton 11.30-16.00, valamint vasárnap 10.00-16.00 között pedig az érdeklődő családokat. A belépés ingyenes.

Forrás: Szélforgó

Különleges erdei program

A Piczinke Póniudvar csapata mindig kitalál valami izgalmas, újszerű programot a legfiatalabb korosztálynak, így lesz ez az előttünk álló hétvégén is, amikor titkos erdőkerülő családi sétára várnak benneteket – természetesen pónikkal. A séta körülbelül 30 perc hosszú, a turnusok óránként indulnak a KFKI parkolóból. Előzetes regisztráció szükséges.

Forrás: Szélforgó

Forrás: Szélforgó

Ha pedig otthon maradnátok, akkor ezek a programok is remek minőségi időt adhatnak: