Gyönyörű, foltmentes és egészséges bőr? Így védd az arcodat nyáron!

Borítókép: Gyönyörű, foltmentes és egészséges bőr? Így védd az arcodat nyáron! Forrás: Getty Images
Az UVA/UVB sugarak bizonyítottan felelősek a bőr öregedéséért, a ráncok és a pigmentfoltok kialakulásáért. Ezért a bőrödet még akkor is óvni kell, ha az nincs közvetlen napsugárzásnak kitéve. Mutatjuk, hogyan vigyázz az arcod és a dekoltázsod kifejezetten érzékeny, napnak egész évben kitett bőrére, hogy az gyönyörű, foltmentes és ragyogóan egészséges maradjon!

Fényvédelem? Nem is kérdés!

Szerencsére ma már senkit sem kell arról győzködni, mennyire fontos az UVA/UVB sugarak elleni védelem egész évben. De tudtad, hogy ez igaz még akkor is, amikor azt gondolnánk, nincs rá szükség: nem csak vízparton és nyaraláskor, hanem városnézés közben vagy autóban ülve és felhős időben is? Számtalan kutatás bizonyítja, hogy a nap káros sugarai tönkreteszik a bőrt és a bőrrák kockázata mellett a bőr idő előtti öregedését és olyan bőrproblémák megjelenését okozzák, mint a pigmentfoltok, az egyre mélyülő ráncok vagy a bőrirritáció.

És bizony mindez nem csupán esztétikai probléma! Gondolj csak bele: tested egészét bőr borítja, amelynek számtalan létfontosságú funkciót kell betöltenie. Bőrünk szervezetünk első védelmi vonala, amely a környezet káros behatásaitól véd meg bennünket. Ám ezt a feladatát csak akkor képes maradéktalanul ellátni, ha egészséges. Amennyiben nem figyelünk oda rá, nem óvjuk, ápoljuk, óhatatlanul károsodik és ez az egészségünkre nézve is kockázatot jelent.

S hogy mit tehetünk azért, hogy bőrünk egészséges maradjon? Elsősorban belülről kell táplálni, egészséges, tápanyagban gazdag táplálkozással, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásával és ugyanilyen fontos, hogy kívülről is gondoskodjunk róla.

Vigyázz az arcbőrödre!

Fontos szabály, hogy a bőrödet akkor is óvni kell az UV sugaraktól, ha az nincs közvetlen napsugárzásnak kitéve! A sugarak ugyanis még a felhőkön keresztül is átjutnak, és visszafordíthatatlanul károsíthatják a bőrt. Ezért nem elég, ha csak vízparton vagy nyaraláskor kened be magad naptejjel, ugyanúgy szükség van a védelemre, ha az autóban ülsz vagy csak ügyet intézel a városban. Mert ugye te sem szeretnél pigmentfoltos, irritált és idő előtt ráncosodó, fakó bőrt? Figyelj oda egész évben, de különösen nyáron a fényvédelemre, de még jobb, ha kombinálod a megelőzést és a védekezést!

Egy másik nagy hiba, amit rengetegen elkövetnek, amikor fényvédelemről van szó, hogy ugyanazt a terméket használják testre és arcra. Ez azért nem jó, mert arcunk bőre sokkal érzékenyebb és teljesen másfajta gondoskodást igényel, mint a testünk.

Mit kell tudnia egy jó fényvédőnek, amit nyugodt szívvel az arcodra kenhetsz?

  • Speciális, kifejezetten az arc érzékeny bőrére lett kifejlesztve.
  • Nyújtson azonnali, megbízható védelmet az UVA és UVB sugarak ellen, magas faktorral (FF50)
  • Ne hagyjon zsíros érzetet, legyen könnyed állagú.
  • Legyen tele ápoló hatóanyagokkal (például hialuronnal és E-vitaminnal), ne allergizáljon.
  • És ugye neked is fontos, hogy legyen kellemes az illata?

Figyelj a bőröd speciális igényeire!

Amikor az arcodra keresel fényvédőt, azt is vedd figyelembe a választásnál, hogy milyen típusú a bőröd és hogy van-e valamilyen bőrproblémád! Ha nincs semmilyen speciális igénye a bőrödnek, akkor a fényvédelem mellett a megelőzésre helyezd a hangsúlyt! Válassz olyan arckrémet, amit szeret a bőröd, nem nehezíti el, ugyanakkor táplálja is azt.

Tipp: Válaszd a NIVEA Shine Control napozó arckrémet, ami mattít, hidratál és gyorsan felszívódik.

Ha pigmentfoltosodásra hajlamos vagy - esetleg már van is pár foltod-, a lehető legmagasabb faktorszámú terméket válaszd és ne csak nyaraláskor használd, hanem mindig, amikor a szabadban tartózkodsz!

Tipp: Válaszd a NIVEA SUN Spot Control Luminous 630 napozó arckrémet 50-es fényvédőfaktorral! Ez a krém összetevőivel sejtszinten szabályozza a melanin termelést, ezáltal megelőzi és láthatóan csökkenti a napfény által okozott sötét foltokat. Rendkívül könnyű textúrája pillanatok alatt beszívódik és nem nehezíti el az arcbőrt és az illatát is garantáltan imádni fogod! És még egy tipp: ahol csak teheted, viselj széles karimájú kalapot, hogy ezáltal is csökkentsd az arcodat érő káros sugarak mennyiségét!

Kattints a képre és tudj meg többet a NIVEA SUN Spot Control Luminous 630 napozó arckrémről!

Ha már vannak apróbb- vagy akár mélyebb- ráncaid, a magas faktorszám akkor is alap, de emellett fontos, hogy olyan hatóanyag is legyen a választott arckrémben, ami kifejezetten a ráncokra, szarkalábakra hat!

Tipp: A NIVEA Q10 Anti-age napozó arckrém mindennapi használatra is tökéletes választás. Nem hagy fehér foltot, extra könnyű állagának köszönhetően gyorsan felszívódik, nincs maszkhatása – olyannyira, hogy azon kívül, hogy azt érzed, puha és hidratált a bőröd, még csak azt sem veszed észre, hogy krém van rajtad-. Ennek a krémnek a titka magas Q10 koenzim tartalmában rejlik, amely enyhíti a már kialakult ráncok mélységét és megelőzi az újak megjelenését. Magas faktorszámának köszönhetően a pigmentfoltosodást is megelőzi. Az ultra spektrum technológia pedig még a kék fény káros hatásaitól megvédi a bőrödet.