Gyűlölsz reggel edzeni? 6 tipp, amivel könnyen megszereted a hajnali edzéseket

edzés.,testmozgás,kora reggel Forrás: Getty Images
Képtelen vagy korán kelni, a tetsmozgás pedig végképp szóba sem jöhet ilyenkor? A délutánok, az esték viszont a munka vagy a család miatt többnyire kaotikusak, így alig jársz el edzeni? Itt az idő, hogy változtass ezen!

Egyszerűen sosem voltál az a tipus, aki hajnalban tanult a vizsgákra, aki kora reggel már friss és üde, és bármikor lenyomott egy hajnali edzést? Te inkább az az ember vagy, aki ötször kikapcsolja még az ébresztőt, kell neki a reggeli pihi, a csend, a nyugodt készülődés a munkába? Edzeni viszont nagyon szeretsz, és az évek során rájöttél, hogy a hajnali edzés lenne az, ami a legjobban beleférne az életedbe, csak egy bökkenő van: te?

Hidd el, az ember mindig változhat, és ezt tapasztalatból mondom. Igen, egy későn kelőből is lehet hajnali sportimádó, mindössze annyit kell tenned, hogy eldöntöd, menni fog, kicsit átvariálod a napodat, az estéket, és hidd el: pár hét alatt olyan rutinná válik majd az életedben a korán reggeli edzés, hogy nem fogod érteni, miért csak most szántad rá magad.

A következő 6 dolgot mostantól tartsd be, és figyeld csak meg, pár hét alatt megváltozik a reggeli rutinod!

1. MINDENT készíts be előző este!

Ez egy alaptipp, enélkül nagyon könnyű elúszni a hajnalokkal. Ha viszont előző este összerakod az edzéscuccot, az innivalódat, bekészíted a banánt, vagy amit meg akarsz enni edzés előtt, összerakod a másnapi munkaruhát és a piperéket, akkor nem lesz gond a hajnali indulással. Ha rutinod van a pakolásban, akkor az előbbieket 5 perc alatt is simán összedobod. Igen, néha nehézség kitalálni, milyen kedved lesz másnap, és ahhoz mérten kiválasztani az outfitet, viszont reggel komoly tízperceket képes elvenni egy rosszabb napon a "mit vegyek fel?" kérdés megoldása. Tudd le inkább előző este!

edzés,hajnali futás
Forrás: GettyImages

Ha kíváncsi vagy a másik 5 fontos dologra is, kattins a Runner's World cikkére!