Cukkini pizza: semmi liszt, minimális szénhidrát, mégis finom

A cukkínin kívül parmezánból és mozzarellából készül ez a spéci pizza, ami kalóriákból sokkal, de sokkal kevesebbet tartalmaz, mint a hagyományos változtat. Ráadásul arra is alkalmas, hogy a gyerekeddel is megetess némi zöldséget – anélkül, hogy feltűnne neki.
Ha a pizzatészta már megvan, olyan feltéttel dobhatod fel, amivel csak szeretnéd. Készítheted paradicsomos vagy fokhagymás-tejfölös alappal, vega vagy húsos változatban, ezt már rád bízzuk. Egy dologhoz azonban ragaszkodj: a jóféle olvadós sajtokhoz!
Tippek, a tökéletes cukkini pizzához
- Sózd le a reszlet cukkinit és picit hagyd állni, hogy kieressze a levét, így ropogósabb "tésztát" süthetsz belőle.
- A pizza átmérője legyen maximum 25 cm, és valóban addig süsd, míg ropogós és aranybarna nem lesz!
- A szósszal ne kend be teljesen a tésztát, hagyj körben legalább 2 cm-t így kapsz igazán ropogós pizzaszéleket.

Forrás: therecipecritic
Cukkini pizza
Cukkinipizza
Hozzávalók
Tésztaalap: 2 ½ csészényi reszelt cukkini (kinyomkodva), 2 nagy tojás, ¼ csészényi liszt, 1½ teáskanál só, ¼ csészényi reszelt parmezán, ½ csészényi mozzarella (felaprítva)
Feltétek: (opcionális): ¼ csésze pizzaszósz vagy sűrített paradicsom, 1 csészényi mozzarella (felaprítva vagy tépkedve), ½ csészényi cheddar sajt (aprítva vagy reszelve), ¼ csészényi pepperoni, ¼ csészényi szeletelt olajbogyó, ½ csészényi szeletelt gomba, 1 tk. szárított oregánó, 1 kisebb marék friss, apróra vágott bazsalikom
Elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 450 fokra.
- Tedd egy nagy tálba a cukkinit, tojást, lisztet, parmezánt, mozzarellát és a sót, majd keverd homogénre a masszát.
- Öntsd át egy sütőpapírral kibélelt kerek tepsibe, majd süsd 13-16 percig, amíg aranybarna nem lesz a tésztaalapod.
- A sütőt vedd le 400 fokra, majd vedd ki a tésztát és pakold meg a feltétekkel: kend meg a pizzaszósszal, tedd rá a sajtot, a többi kiegészítőt és fűszert, majd süsd újabb 10-13 percig. Tálalásnál szórd meg friss bazsalikommal.