Zökkenőmentes reggelek a családban - Mesélj, Anyukám! Hogyan csinálod?

Borítókép: Zökkenőmentes reggelek a családban - Mesélj, Anyukám! Hogyan csinálod?
Hogyan lehetünk hatékonyabbak a reggeli rutinban és hogyan érhetjük el azt, hogy mindenki - beleértve mi is - kiegyensúlyozottan kezdje a napot? Erről szól a Mesélj, Anyukám! podcast legfrissebb epizódja.

A reggeli időszak az egyik legfontosabb a napban, hiszen ez az napszak határozza meg a hangulatunkat és produktivitásunkat. Azonban, mikor gyerekünk eléri a bölcsödés, óvodás, iskolás kort, a reggeli időszak nem a nyugodt kávézásról szól, hanem gyakorlatilag az egyik legstresszesebb napszakká válik az életünkben.

Hogyan lehetünk hatékonyabbak a reggeli rutinban és hogyan érhetjük el azt, hogy mindenki - beleértve mi is - kiegyensúlyozottan kezdje a napot? Vendégünk B. Szirtes Dóra, Montessori pedagógus, az Ösztönanyu alapítója segített nekünk abban, hogy ezekre a kérdésekre választ kapjunk.


A podcast beszélgetésben Dóra konkrét eszközökkel segít a szülőknek abban, hogyan tudjuk a reggeleinket a lehető legjobban megélni és nem túlélni.

A kiegyensúlyozottan indított nap számos előnyt hozhat a szülői és a gyermeki jólét és hatékonyság szempontjából.


1. Mentális és érzelmi stabilitás: Kiegyensúlyozottan kezdeni a napot segíthet csökkenteni a stresszt, ezáltal kevésbé leszünk a nap folyamán hullámzóak, érzelmi stabilitást ad.


2. Egészség: Egészséges reggeli megalapozza az egész napos étkezéseket, tápanyaggal tölti fel a szervezetet, stabilizálja a vércukrot.


3. Rend és struktúra: A kiegyensúlyozott reggeli rutin biztonságot és kiszámíthatóságot ad. Ez gyereknek és felnőttnek egyaránt fontos, és a későbbiekre nézve megalapozza a rend - rendszer szeretetét.

A Mesélj, Anyukám! legújabb epizódját, akár már most rögtön itt (alább) vagy Google Podcasts-on, Apple Podcast-on esetleg a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!

Ha még nem elég belőlünk, kövessetek minket TikTokon vagy az Instagramon, de Facebookon szintén Mesélj, Anyukám! néven megtalálható zárt csoportunkhoz is csatlakozhattok!

Vagy ha szeretnétek, e-mailt is írhattok nekünk az info@evamagazin.hu e-mail címre.

Ha pedig tetszik, amit csinálunk, értékeljétek, likeoljátok és osszátok meg tartalmainkat és

mindenképp szóljatok másoknak is, hogy minden hétfőn új adással folytatódik a Mesélj, Anyukám!