Lányos anyukák, figyelem! 5 frizura, amit gyorsan elkészíthetsz a reggeli rohanásban

Borítókép: Lányos anyukák, figyelem! 5 frizura, amit gyorsan elkészíthetsz a reggeli rohanásban Forrás: Pexels/ Pavel Danilyuk
Neked is ismerős az az érzés, amikor már terelgetnéd kifelé az ajtón a gyerek(ek)et, hogy elinduljatok, és az utolsó pillanatban veszed észre, hogy a fésülködés elmaradt? Mutatunk néhány mentőötletet, hogy gubancok és késés nélkül beérjetek a bölcsibe, oviba vagy a suliba!

Tinikorom óta hosszú a hajam, és imádok különböző copfos és fonott frizurákat kipróbálni, így mikor megtudtam, hogy lányom lesz, már láttam magam előtt, milyen klassz lesz az ő haját is fésülgetni. Eltelt 6 év, ma már 3 kislányom is van, és a reggeli készülődésben éppen a fésülködés lett a mumusunk. Nem maradnak nyugton, nyafiznak, hogy húzom a hajukat, vagy fél óra után széttúrják az egészet, kicsúszik a hajgumi, elhagyják a csatokat — és még sorolhatnám az okokat, amiktől a hajamat tépem. Nem beszélve arról, hogy mire összekészítem őket, a saját frizurámra annyi időm sem marad, hogy rendesen kifésüljem. Ezt nemrég megelégeltem, és kerestem YouTube-on néhány ötletet, amelyekkel gubancmentessé tehetem a reggeleinket. Második lépésben beszereztem ezernyi hajgumit, egy elválasztó fésűt, és rájöttem, hogy leghatékonyabban reggelizés közben lehet fésülködni, akkor legalább egy helyben ülnek. Videókkal mutatom, milyen frizurák lettek a kedvencek nálunk: nekik azért, mert „csúcsszuper csinosak“, nekem pedig azért, mert egész nap tartanak, és a hajuk nem lóg a szemükbe.

A klasszikus francia fonás

Rajtad is sokszor kifog ez a fonás? Akkor gyakorold be a két legfontosabb fogást hozzá! Az egyik, hogy mindig a szélső tincshez vegyük hozzá az újabb fürtöket a fej két oldaláról. A másik pedig, hogy figyelni kell rá, hogy egyenlően haladjunk a két oldalon: nem muszáj elválasztó fésűt használni, elég az ujjunk is, de fontos, hogy mindig egyforma tincseket fogjunk hozzá a fonáshoz. Korábban nekem is mumus volt elkészíteni a francia fonást, de ma már pár perc alatt megvan. Az alábbi videóban pedig tényleg nagyon részletes elmagyarázzák a technikát, szóval kezdőként is boldogulhatsz vele:

Rövid hajúaknak is jár a copf

Tévhit, hogy ha rövidebbre vágatjuk a kislányok haját, könnyebb dolgunk lesz a reggeli készülődés terén. Az igaz, hogy így kevesebb időt kell töltenünk fésülködés során a gubanctalanítással, ám sokszor a rövidebb tincseket nehezebb olyan frizurába rendezni, hogy ne lógjon a haj a kicsik szemébe, és ne csússzon szét 5 perc alatt. Ilyenkor szintén segít a sok-sok apró elasztikus hajgumi. A középső lányomnak például még csak az álláig ér a haja, ráadásul elég vékonyszálú, ezért neki az alábbi videóban található első variációt szoktam elkészíteni. Egyszerűen kis részekre osztom a haját, és a homlokától átlósan haladva öszegumizom. Mostanában amúgy a legkisebbnél is be szoktam ezt vetni, mert a huncut szereti kiszedegetni a hajgumikat, így viszont nem tudja.

Dupla bubis őrület

A hagyományos két copfot meg lehet bolondítani sok-sok hajgumival és egy elválasztó fésűvel, amivel „buborékokat“ alkothatsz a lányzód hajába. A lényeg, hogy a homloktól indulva kezdd el kis szakaszokban összefogni a haját, és két hajgumi között a fésű hegyes végével húzgáld picit felfelé a tincset, hogy kikerekedjen a bubi. Hidd el, a végén óriási mosollyal fogja szemlélni magát a tükörben!

Az imádnivaló masnicopf

Nem találkoztam még olyan kislánnyal (vagy éppen nagylánnyal), aki ne imádta volna a masnis hajbavalókat. A masnit mintázó copf pedig egyenesen a top kedvenc nálunk bármilyen alkalomra, a karácsonyi bulitól kezdve a szimpla hétfő reggelig. Amilyen elegánsnak és bonyolultnak tűnik, annyira egyszerű elkészíteni, csupán néhány hajgumira és egy trükkös szerszámra van szükség hozzá (utóbbi a copfkészítő hurok vagy hair tool loop, és párszáz forintért beszerezheted a netről). A videóban az egész hajat összefogják, de én szoktam úgy is variálni, hogy az alsó, hátsó tincsek kibontva maradnak.

Apukák kedvence lesz: hamis fonás

A férjem lazán megtervez egy hajtómotort, lemodellezz bármit, ami mozog, kiszámolja azt is, ahol nekem elfogy a matektudásom, de egy sima hármas fonás meghaladja mérnöki képességeit. És ezzel rajta kívül még rengeteg apuka van így, szakmájuktól függetlenül. Az alábbi videó nekik nyújthat segítséget olyan napokra, amikor egyedül kell elkészíteniük kislányuk frizuráját. A végeredmény olyan hatású, mintha befonták volna a hajat, de valójában egymásba gumizott copfocskákról van szó. Kis gyakorlás azért nem árt hozzá, de a sikerélmény garantált!

Ha pedig érdekel, hogy vékonyszálú hajjal rendelkező nőknek milyen frizura áll a legjobban, akkor feltétlen nézd meg az alábbi galériánkat!