Szuper családi programokkal vár a nyári szünet első hétvégéje

Borítókép: Szuper családi programokkal vár a nyári szünet első hétvégéje Forrás: Pexels.com/jeshoots.com
A vakáció első hétvégéje senkinek nem fog csalódást okozni, hiszen jobbnál-jobb családi fesztiválok zajlanak szerte a városban, nektek csak választani kell. Lássuk a kínálatot! Ne feledjétek, a Szélforgó vasárnapig tartó vakációköszöntő Facebook-játékán családi belépőket sorsolnak ki a Vasúttörténeti Parkba!

Újra nyit a Pöttömkert

Van egy nap, amikor gyerekzsivaj lengi be a Parkot – ilyenkor születik meg a Pöttömkert névre hallgató kis mesebirodalom, ami izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal várja a lurkókat. Természetesen nem lehet Pöttömkert igazi gyerekkoncert nélkül, 11 órától az Eszter-lánc zenekar láthatjuk - hallhatjuk a Dzsungel színpadán. De lesz többek közt Piatnik társasjáték tér, megnézhetjük az Aranyszamár Bábszínház előadását, zenélhetünk a Hangolóra - interaktív hangszerkiállításon, furfangos csudavilágba barangolhatunk a Játékos tudománnyal, a legkisebbeket várja a Tipegő játszótér, és lesz Kerekítő foglalkozás, valamint bűvész produkció is.

Forrás: Szélforgó

Ünnepel a II. kerület

A II. kerület idén is a Mechwart ligetben rendezi meg népszerű fesztiválját, melynek mind szombati, mind vasárnapi napján családi programok sokaságával kényeztetik el a látogatókat. A színpadon fellép a Kabóca bábszínház, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, de láthatjátok-hallgathatjátok a hétvégén Varró Danit és Palya Beát is. A színpadi programok mellett egyéb családi- és gyermekprogramokkal, egészségügyi szűrésekkel, gasztronómiával, kézműves foglalkozásokkal és számos meglepetéssel készülnek.

Forrás: Szélforgó

Bálint Ágnes és az állatok

Aki ismeri Bálint Ágnes meséit, sejtheti, hogy végtelenül szerette az állatokat. Azt kevesebben tudják, hogy szerkesztőként ő volt az, aki útjára indította a magyar televíziózás első természet- és környezetvédő gyermekműsorát, a Kuckót, és 1968-tól majdnem 25 éven át szenvedélyes elkötelezettséggel igyekezett a gyerekek (és felnőttek) állatokkal és természettel kapcsolatos ismereteit játékosan bővíteni a képernyőn keresztül. A Bálint Ágnes Emlékház most az írónő születésének 100. évfordulója alkalmából egész napos interaktív családi ökonapot szervez, és vár mindenkit, aki nem csak a kutyákat, macskákat és zöld malacokat kedveli, de a bogarakat és más ízeltlábúakat is szeretné jobban megismerni.

Forrás: Szélforgó

Piknik a levéltárban

A Magyar Levéltárosok Egyesülete 2022. június 18-án rendezi meg az V. Levéltári Pikniket, amelynek a hagyományokhoz híven Budapest Főváros Levéltára ad otthont. Minden korosztály számára kínál a piknik szakmai, ismeretterjesztő és szórakoztató programokat. Mindig népszerű program a családfa-kutató gyorstalpaló, amelyen a levéltárban és az interneten elérhető adatbázisokat, oldalakat próbálhatnak ki őseik múltját megismerni vágyók. Azt is megtudhatjuk, milyen iratokat rejt a levéltár, hogyan dolgoznak a restaurátorok, hogyan folyik a régi iratok digitalizálása. A gyerek látogatók készíthetnek noteszt, önthetnek pecsétet, írhatnak oklevelet. Korhű viseletbe öltözött hagyományőrzők pedig 17. századi fegyvereket mutatnak be és reneszánsz táncokat tanítanak kicsiknek és nagyoknak. Este a piknik immár hagyományosan könnyűzenei koncertekkel zárul.

Forrás: Szélforgó

Játék, móka, kacagás a lakótelepen

A IX. kerületi József Attila-lakótelep közkedvelt Nagyjátszóján (aki nem ismerős erre az a Dési Huber – Toronyház – Csengettyű és Napfény utcák által közrezárt területen keresse) nagyszabású családi napot rendeznek szombaton 10 és 16 óra között. A színpadon a napot a gólyalábas csalogató nyitja, majd a Rutkai Bori Banda koncertjét tekinthetitek meg. Ezt követi a Nefejelcs Bábszínház előadása, majd a Bartók táncegyüttes táncháza. A Gardrób Csoport Mátyás királyról mesél, a napot pedig Járdasziget mesekoncert zárja. A nap folyamán számos játékot is kipróbálhattok a helyszínen. A program ingyenes.

Forrás: Szélforgó