Mi fán terem a kreativitás? Farkasházi Réka és Peer Krisztina játékról, kreativitásról

Borítókép: Mi fán terem a kreativitás? Farkasházi Réka és Peer Krisztina játékról, kreativitásról
A Mesélj, Anyukám! és az Edisonplatform közös, 21. századi szülők podcastjának legújabb részében játékról, kreativitásról beszélgetünk vendégeinkkel.

Játék, kreativitás - két olyan szó, amelyre minél távolabb vagyunk a saját gyermekkorunktól, annál távolabbi dologként tekintünk. Noha amikor szülővé válunk, erre a két dologra újra nagy szükségünk lesz. Egyrészt nekünk magunknak, túlélni és megélni a mindennapokat játékosan és kreatívan, másrészt megtanítani a gyermekeinket arra, hogy ők hogyan legyenek kreatívak, hogyan építsék be a játékot az életükbe. Bár lehet, hogy őket erre kevésbé kell tanítani, mint magunkat. De miért van erre szükség? Mert mind a játék, mind pedig a kreativitás két olyan dolog, aminek hihetetlen ereje van, kicsit elcsépelt leírás, mégis a legjobban írja le, hogy ez a két dolog csodákra képes. Tényleg. De hogyan és miben segíthet a játék és a kreativitás a gyermekeinknek, nekünk és akár közösen a családnak is? Erről beszélgettünk a Mesélj, Anyukám! és az Edisonplatform közös, 21. századi szülők névre hallgató podcast minisorozatának legújabb (szám szerint az ötödik) részében Peer Krisztina gyermekpszichológus, meseterapeutával, és Farkasházi Réka író és drámapedagógusokkal, úgy is, mint a téma szakértői, és úgyis mind három-három gyermekes édesanyák.

És akár most rögtön meg is hallgathatod ezt az adást:

Ha tetszett ez a beszélgetés, értékeljétek, osszátok meg másokkal is, hogy minél több 21. századi szülőhöz eljuthasson.

És látogassatok el az Edisonplatform oldalára is, töltsétek le a teljes könyvlistát böngésszétek az Edison100 listát, ismerjetek meg innovatív gyerekeket fejlesztőket. És ha már ott jártok és többet szeretnétek tudni a 21. századi tudás fájáról, iratkozzatok fel a “21 lecke 21. századi szülőknek” sorozatra.

Hallgasd meg a sorozat korábbi részét is, itt:

Íme még pár tipp, hogyan hagyd kibontakozni a gyerek kreativitását: