Maradj itthon, és jó lesz nektek - Avagy hogyan lehet az idei a család legemlékezetesebb nyara?

Borítókép: Maradj itthon, és jó lesz nektek - Avagy hogyan lehet az idei a család legemlékezetesebb nyara?
Két szakértő - akik egyben édesanyák is - siettek a segítségünkre, hogy ellássanak minket tanácsokkal a legújabb Mesélj, Anyukám! podcast beszélgetésben azzal kapcsolatban, hogyan lehet itthon, belföldön idén nyáron a járvány után is csodálatos, emlékezetes nyarunk.

A csökkenő tendenciát mutató új koronavírus fertőzöttek miatt jelenleg nem vagyunk karanténban és feloldották a kijárási korlátozást is. Az egészségügyi és higiéniai előírásokat, valamint a javasolt közösségi távolságtartást azért többnyire tartjuk, de 9-12-ig még mindig az idősek vásárolnak, a 65 év alattiak vagy ezen idősáv előtt, vagy utána. Nemrég pedig, amikor megkérdeztük a Famiily.hu olvasóit, hogy készülnek a nyárra, nyaralásra, viszik-e iskolai-óvodai vagy bölcsődei ügyeletbe gyermekeiket, a válaszadók nagyobb százaléka mondta azt, hogy nem készülnek sehova, maradnak otthon, karanténban. De még a gyerekeiket sem tervezik nagyszülőkhöz vinni. A belföldi nyaralástól azonban a már említett szabályok betartásával nem zárkóznak el. Ezért arra gondoltunk, hogy ezúttal beszélgessünk arról, hogy merre és hova mehetünk majd gyerekeinkkel, a családdal a nyáron anélkül, hogy félnünk kelljen a megfertőződéstől. És hogy az idei egy szuper nyár legyen, élményekkel, szép emlékekkel teli, és ne csak a négy fal között üljünk.

Hogy igazi szakértők lássanak el minket és titeket is hasznos tanácsokkal, tippekkel, segítségünkre Váradi Zsuzsanna érkezett a Magyar Turisztikai Ügynökségtől, aki két gyermekes édesanya, és jelenleg egy 4 hónapos babával van otthon. És itt volt velünk Frankó Ágnes anya blogger, a Lábnyomok.hu blog szerzője és a KidsOasis . minősített családbarát szálláshelyek – Nonprofit Kft kreatív és vendégkapcsolati vezetője, aki 3, már nagyobb gyermek anyukája: egy 16 évesé és egy 13 éves ikerpáré.

Az új részt akár már most rögtön itt (alább) vagy a SimpleCast-on, Google Podcasts-on, Apple Podcaston és/vagy a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!

Ha hozzászólnátok a témához, kérdeznétek, vagy csak írnátok nekünk, megtehetitek a [email protected] e-mail címen, a cikk alatt kommentben, de megtalálhatóak vagyunk Instagramon a @meseljanyukam profilon, valamint érdemes csatlakozni a zárt Facebook csoportunkhoz is, amit Mesélj, Anyukám! néven találhattok meg, ott ugyanis velünk, a műsorvezetőkkel, a vendégeinkkel, de akár egymással, a többi hallgatóval is beszélgethettek az adott adás témáiról, kérdezhettek, ajánlhattok témákat, elmondhatjátok véleményeiteket. És kérünk szépen titeket,

ne felejtsétek elmesélni anyuka ismerőseiteknek, hogy minden hétfőn új adással folytatódik a megújult Mesélj, Anyukám!

Sokat változott a nyár és a nyaralás a vírus után - mutatjuk, milyen volt nyáron, a vírus első hulláma után: