Gyereknevelés francia módra: 10 tipp, hogy a gyerek megtalálja a helyét a világban

Borítókép: Gyereknevelés francia módra: 10 tipp, hogy a gyerek megtalálja a helyét a világban Forrás: Pexels/Vlada Karpovich
Vajon mi a francia szülők titka? A könnyed francia gyereknevelésről már sok szülő hallhatott, de titkukat eddig még csak sejtettük. Most megosztunk veled néhány hasznos trükköt, amit te is beépíthetsz a gyereknevelésbe!

Pamela Druckerman amerikai újságíró Párizsban várta első gyermekét, és a 9 hónap alatt rádöbbent, mennyire különbözik a franciák gyermeknevelési stílusa az általa ismert angolszásztól. Utánajárt, mi is a titkuk, és több kötetet is megjelentetett a témához kapcsolódóan.

Bohém szülők kézikönyve

A Bohém szülők kézikönyvben megoszt velünk 100 olyan tippet, amelyeket ha mi is adaptálunk saját életünkre, jó eséllyel kiegyensúlyozottabbak leszünk, a gyermekeink pedig könnyebben tudnak majd alkalmazkodni az életük során útjukba kerülő emberekhez és helyzetekhez.

Forrás: Open Books

A Se hiszti, se nyafogás kötetében Pamela szülőtársakkal, pszichológusokkal, bölcsődei gondozókkal és óvónőkkel beszélget, hogy megértse a könnyed francia gyereknevelés, a pihentető, átaludt éjszakák és a válogatást nem ismerő, egészséges étkezés titkát. Olykor viccesek vagy éppen keservesek a beszélgetések, de végül ő is úgy dönt, hogy saját maga is a francia módszereket fogja alkalmazni, ugyanis fontos, hogy ne a világ igazodjon a gyerekhez, hanem a gyerek maga találja meg a helyét a világban. Ez pedig egy, a gyereknek folyton alárendelődő szülő esetében szinte lehetetlen.

Az írónő pedig a gyerekekhez is szól: a Hívd fel Párizst! című mesekönyv bemutatja a kicsiknek Párizst, és még néhány francia kifejezést is elsajátíthatnak belőle!

Gyereknevelés francia módra

A Bohém szülők kézikönyvében 100 tippet oszt meg Pamela az olvasókkal, 10 fejezeten át. Minden fejezetből mutatunk egyet, hogy egy kis ízelítőt kaphass abból, hogyan is zajlik a babavárás és a gyereknevelés francia módra!

Forrás: Open Books

Mesélj, Anyukám! podcastünkben is beszélgettünk a gyereknevelési módszerekről. Hallgasd meg az adást!