"Én a szentestét egyedül töltöm, míg a fiam az apukájával és a volt anyósommal karácsonyozik" – Podcast-beszélgetés az egyedülálló anyaságról

Borítókép: "Én a szentestét egyedül töltöm, míg a fiam az apukájával és a volt anyósommal karácsonyozik" – Podcast-beszélgetés az egyedülálló anyaságról
Mi van azokkal az édesanyákkal, akiknek nincs váltótársuk? Akiknek úgy alakult az életük, hogy a hónapok túlnyomó részében egyedül kell ellátniuk a gyerkőcüket? Akiknek nincs az éjszakákon kívül szusszanásnyi idejük sem? Akik mindig készenlétben vannak? És akik, ha kell, egyedül töltik a szentestét, minden évben. A Mesélj, Anyukám! podcastunk legújabb epizódjában Pataki-Nagy Éva volt a vendégünk. Kendőzetlen őszinteséggel mesélt az egyedülálló anyaság minden oldaláról.

Elvált szülők gyermeke vagyok. Hogy milyen csonka családban felnőni, tudom. Ma már én is édesanya vagyok, de az agyam elképzelni sem képes, milyen lehet a másik oldalon lenni, milyen lehet egyedül felnevelni akár egy gyereket is.

Aki már szülői szerepben van, biztosan ismeri azt az érzést, amikor egyedül tölt huzamosabb időt a porontyával. A GYED időszak alatt, egy-egy húzósabb, mondjuk fogzós nap után számoltam vissza a perceket, néztem az órát, hogy mikor jön már haza a férjem a munkából. Amint átlépte a küszöböt – kis túlzással – már adtam is át neki elsőszülöttünk, hogy a fürdőszobaajtót magamra zárva egy kicsit fellélegezzek.

"Én a szentestét egyedül töltöm, míg a fiam az apukájával és a volt anyósommal karácsonyozik"
meséli vendégünk, Pataki-Nagy Évi, aki maga döntött így, kisfia érdekében, mert vallja: neki így a legjobb.

De mi van azokkal az édesanyákkal, akiknek nincs váltótársuk? Akiknek úgy alakult az életük, hogy a hónapok túlnyomó részében egyedül kell ellátniuk a gyerkőcüket? Akiknek nincs az éjszakákon kívül szusszanásnyi idejük sem? Akik mindig készenlétben vannak? És akik, ha kell, egyedül töltik a szentestét, minden évben.

A Mesélj, Anyukám! podcastunk legújabb epizódjában Pataki-Nagy Éva volt a visszatérő vendégünk, hiszen egy korábbi részben, még az első évadunkban az egyedülálló anyaságról a covid, karantén idején már mesélt nekünk. Most visszajött pár évvel később, és kendőzetlen őszinteséggel mesélt az egyedülálló anyaság minden oldaláról.

Az új részt akár már most rögtön itt (alább) vagy Google Podcasts-on, Apple Podcaston esetleg a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!

Ha pedig nem csak hallgatnál, hanem néznél minket, most megteheted, a beszélgetésről ugyanis videó is készült, amit itt rögtön meg is nézhetsz:

Éva Advent 2022

Éva Advent 2022

MEGRENDELHETŐ MOST INGYENES KÉZBESÍTÉSSEL!

November 28. és december 4. közöttiötti megrendelés esetén a magazint december 9-én kapod kézhez.

További szállítási dátumaink:

  •  megrendelés: 2022.12.05-2022.12.11.-ig, szállítás: december 16.

 

875 Ft

1095 Ft

Ha még nem elég belőlünk, kövessetek minket TikTokon vagy az Instagramon, de Facebookon szintén Mesélj, Anyukám! néven megtalálható zárt csoportunkhoz is csatlakozhattok!

Vagy ha szeretnétek, e-mailt is írhattok nekünk az [email protected] e-mail címre.

Ha pedig tetszik, amit csinálunk, értékeljétek, likeoljátok és osszátok meg tartalmainkat
és

mindenképp szóljatok másoknak is, hogy minden hétfőn új adással folytatódik a Mesélj, Anyukám!

Mikor jön el a pillanat, amikor azt mondod: kész, elválsz? Pár elvált ember elmesélte: