Mesélj, Anyukám! podcast - A baby brainről, vagyis az anya agyról - Vendégünk Dobó Ági és Marge

Borítókép: Mesélj, Anyukám! podcast - A baby brainről, vagyis az anya agyról - Vendégünk Dobó Ági és Marge Forrás: Fotó: Marossy Judit
A Mesélj, Anyukám! podcastunk vendége volt a Dobó Ági YouTuber, blogger, két gyermekes édesanya és a nemrég harmadik gyermekének életet adó énekesnő, Marge, akikkel arról beszélgettünk, hogy milyen hatással volt és van az anyaság az agyukra, az agyműködésünkre.

A podcast hallgatók 2022. május 22-én élőben találkozhattak az Etele Plázában egy közönségtalálkozó keretein belül a Mesélj, Anyukám! műsorvezetőivel. Az eseményen két élő beszélgetés is volt, melyek rögzítésre kerültek.

A második beszélgetés vendége volt Dobó Ági YouTuber, blogger, két gyermekes édesanya és a nemrég harmadik gyermekének életet adó énekesnő, Marge, akikkel arról beszélgettünk, hogy milyen hatással volt és van az anyaság az agyukra, az agyműködésünkre.

Mert bizony számtalan kutatás bizonyította, hogy a várandósság során is, de a szülés után pláne, hatalmas változásokon megy keresztül a nő - vagyis addigra már anya - agya. Ám egyáltalán nem rossz irányba, sőt... Viszont egyáltalán nem elhanyagolható tény, hogy az első évben átlagosan 700 órával alszunk kevesebbet, mint szoktunk, ami további változásokat tud előidézni a megváltozott agyi működésünkben. De hogy milyen hatással volt és van ez ránk?

Az új részt akár már most rögtön itt (alább) vagy Google Podcasts-on, Apple Podcaston esetleg a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!

A 2022. május 22-i első élő Etele Plázában rögzített beszélgetést a lenti cikkbe ágyazva tudjátok meghallgatni.

A galériában Paula Kuka vicces grafikáit nézhetitek meg az anyaságról.