JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Kutyaszőrből készít megszólalásig hasonlító kutyusportrékat a gazdik nagy örömére

Borítókép: Kutyaszőrből készít megszólalásig hasonlító kutyusportrékat a gazdik nagy örömére Forrás: Getty Images (Jupiterimages)
Kim rájött, hogy a kedvencei által hullatott puha, selymes szőrszálak segítségével bonyolult és élethű portrékat készíthet. Elkezdte hát gyűjtögetni az állatai szőrét, és különféle szövés- és fonásmódszerekkel, nemezeléssel kifejlesztette a technikát, amivel jelenleg a világ minden pontján élő állatokról készít képeket.

A Facebook algoritmusa elkezdte érzékelni, hogy a meghökkentő, cseppet sem mindennapos dolgok keltik fel leginkább az érdeklődésemet. Így történt, hogy a minap úgy vélte, feltétlenül ajánlania kell nekem egy művészt, Kim Karanikolaut-t, aki az Egyesült Királyságan él, ám a világ minden pontjáról érkeznek hozzá a megrendelések.

Kim rájött, hogy a kedvencei által hullatott puha, selymes szőrszálak segítségével bonyolult és élethű portrékat készíthet. Elkezdte hát gyűjtögetni az állatai szőrét, és különféle szövés- és fonásmódszerekkel, nemezeléssel kifejlesztette a technikát, amivel jelenleg a világ minden pontján élő állatokról készít képeket a gazdik legnagyobb örömére.

The portraits speak for themselves, really! Kim is incredibly talented and I will cherish these portraits till the end of my life. Thank you from the bottom of my heart, Kim! 💝

Posted by Amna Alqazwini on Thursday, January 6, 2022

Az eredmény lélegzetelállító. Ezek a kutyaportrék semmihez sem hasonlítanak, még soha nem láttam hasonlót sem. Minden egyes darab egy műalkotás, gondosan kidolgozva egy állatka szőréből.

A képek különlegessége abban áll, hogy egy fotó alapján a kiskedvenc levágott, kihullott szőréből szinte életszerű képet készít a hölgy. A szőrszálakat a vászonba különböző mélységekben helyezi el, ezzel egy olyan textúrát tud kialakítani, hogy szinte 3D-ben jeleníti meg az állatokat. A szemek is zavarba ejtően valódinak tűnnek. A képeket nézve szinte várom, hogy pislogjanak az ebek. A portrékkal megörökíthetjük a házi kedvenceink egyedi személyiségét, segít, hogy örökké emlékezhessünk rájuk.

„A kemény munkád a legértékesebb dolog. Olyan ritka dolgot adtál nekem, ami többet ér, mint a világ összes pénze. 💙 Köszönjük, hogy megosztottad tehetségedet a babáink örök életben tartásához. 🐶”
- olvasható az egyik visszajelzés.

A lenti galériában megmutaTJUK Kim kutyaszőrből készült munkáiT. Készülj fel! Le fog esni az állad!

Készítettnél hasonló képet a kutyádról / macskádról?
Igen!
Nem...