Akinek ilyen háziállata van, tovább élhet

Borítókép: Akinek ilyen háziállata van, tovább élhet Forrás: Getty Images (Lucy Lambriex)
Azt minden gazdi tudja, hogy a kisállatok boldogabbá tesznek. Sőt, nekik köszönhetően tovább is élhetünk, különösen, ha ilyen négylábú társat választunk.

Számos kutatás foglalkozik azzal, hogy házikedvenceink hogyan hatnak ránk, egészségünkre, jóllétünkre, és bizony, a tudósok egyre inkább látják, milyen magas szintű minőségi változásokat hozhat az emberek életébe egy-egy kis kedvenc. A szakértők számára már nem is az a kérdés, hogy az állatok meghosszabbítják-e az életünket (tudományos bizonyítékok mutatnak arra, hogy ez így van), hanem az, hogy milyen háziállatot válasszon, aki a legtovább szeretne élni.

A kutyás emberek általában tovább élnek

A szakértők szerint leginkább a kutyatartás segíthet abban, hogy tovább éljünk. Egy 2019-es, az American Heart Association folyóiratában megjelent tudományos munka szerzői arra jutottak, hogy a kutyatartás a bármilyen okból bekövetkező elhalálozás 24 százalékos kockázatcsökkenésével jár együtt, azokhoz mérten, akiknek nincs kutyájuk.

A TheHealthy azt írja, a jelenleg rendelkezésre álló kutatások alapján úgy tűnik, ezt két dolognak köszönhetik a kutyások. Egyrészt egy kutya több mozgást követel meg, ezáltal javul a gazdik szív- és érrendszerének egészsége, illetve csökken több krónikus betegség kockázata. Másrészt a kutyák a társas kapcsolatok örömével is megajándékoznak, ami testünknek-lelkünknek jót tesz.

Forrás

Tudod, hogy a kutyák is lehetnek influenzásak? A lenti galériánkban 5 fontos dolgot árulunk el erről a betegségről.