Hogyan segíthet egy plüssállat egy koraszülött baba életén?

Borítókép: Hogyan segíthet egy plüssállat egy koraszülött baba életén? Forrás: Getty Images (Cultura RM Exclusive/Marc Fluri)
Koraszülött babák életben maradásának segítése: ezt a nemes célt szolgálja a Plüss Kommandó Koraszülött Hadművelet nevű programja. Nyilka Ildikó, az Alapítvány az Alapítványokért kuratóriumi elnöke, és csapata évek óta lelkiismeretesen támogatja a magyarországi koraszülöttek megmentését.

A legfőbb cél, hogy valamennyi hazai koraszülött osztályt kellőképpen felszereljenek és ellássanak a saját tervezésű orvosi textil eszközeikkel, illetve életmentő inkubátor vezérlőkkel és fénytakarókkal.


Az alapítvány eddig 23 hazai PIC koraszülött osztályt támogatott, több mint 27.000.000,-Ft
értékben, ismert és civil emberek által befolyt adományokból. Azonban a folyamatnak még koránt sincs vége, hiszen a koraszülések száma sajnos nem mutat csökkenő tendenciát országunkban.
Ildikónak a social media felületeken sikerült egy hatalmas elérésű oldalt felépítenie, aminek
közösségi erejét felhasználva gyűjti össze a hiányzó összegeket a fent említett cél érdekében. Ha a körülbelül 10.000 civil ember, igazi közösséget alkotva, alkalmanként mindössze csak egy-egy “kávé árával” támogatja a kampányt, már az sikerre viheti az akciót.

Legtöbben a plüss liciteket vagy a jótékonysági webshopon keresztül történő vásárlást választják támogatásként, amelyekből a befolyt összeg 100%-ával szintén a Koraszülött Hadműveletet támogatják. A “körforgásnak” egyértelmű lényege, hogy a lelkes segíteni vágyók felajánlanak egy általuk szeretett, tiszta és fertőtlenített plüsst a nemesebb cél érdekében, ezt az alapítvány tárolja, majd feltölti jótékonysági webshopjára, ahonnan egy jelképes árért cserébe a közösségükhöz csatlakozni vágyók megvásárolhatják a plüsst, így annak árával hozzájárulnak a program sikeréhez. (Illetve ők maguk is egy szép plüssel gazdagodnak.)

Amellett, hogy egy jótékony ügy mellé állnak, védik a környezetet is, hiszen nem egy új terméket vásárolnak valamelyik üzletben, hanem újrahasznosítják a felajánló által már nem használt plüsst. Az adományozók köre szerencsére folyamatosan új emberekkel bővül, számos ismert ember is támogatta már a programot, mint például: Reviczky Gábor, Dukai
Regina, Katus Attila, Majka, stb., ezzel is felhívva a figyelmet a koraszülöttekért folytatott harc jelentőségére.

A jótékonysági akcióról a továbbiakban ide kattintva olvashatsz.

Tudod, hogy melyik hírességek gyermekei érkeztek korábban? A galériában mutatjuk.