Ezért a hétvége a legnehezebb időszak a szingli anyukáknak

Borítókép: Ezért a hétvége a legnehezebb időszak a szingli anyukáknak Forrás: Getty Images
Szingli anyukának lenni néha nehéz. Hiába van már egy rutinod, hogy mit hogyan csinálsz, a hétvége újra és újra kihívások elé állít.

Persze, amikor gyereket vállalsz, nem az a terved, hogy szingli anyaként fogod nevelni. De aztán belejössz, belejöttök, kialakul egy rutin és boldogok lesztek.

A gyereknek van egy szerető anyja, egy szerető apja és jobb esetben ki tudtok dolgozni egy működő rendszert a hét minden napjára, mikor kinél van a gyerek. De a hétvégék.. nos, azok nehezek.

1. Az a család ideje, ezért nem akarod zargatni a barátokat

Hét közben szívesen felhívod valamelyik barátod, hogy fussatok össze és a gyerekek tudnak együtt játszani, te pedig válthatsz vele két felnőtt szót. A hétvége viszont a családé, ilyenkor nem szívesen telefonálsz. Tehát mit jelent a péntek este? Előtted áll 48 óra játék, és kizárólag gyereknyelven történő beszélgetés.

2. Nincs program

Hétközben annyi minden van. Helyek, ahova mehetsz, hogy miközben a gyerek másokkal játszik, tehát válts néhány szót a szülőkkel. Ezek hétvégén nincsenek, tehát továbbra is: marad a játék és a gyereknyelv.

Arról, hogy még milyen kihívások elé állíthat egy hétvége egyedülálló szülőként, a cikk folytatásában, ide kattintva olvashatsz!

Galériánkban pedig tippeket találsz, hogyan vágj vissza frappánsan, ha azt kérdezgetik, miért vagy szingli